25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieSistemul Medical MedLife achiziţionează primul laborator de anatomie patologică

Sistemul Medical MedLife achiziţionează primul laborator de anatomie patologică

Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2018 unitatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1,1 milioane de euro.

Unitatea se alătură laboratoarelor din grup (MedLife Griviţa, MedLife Braşov, Laborator Panduri ş.a.) care asigură acest segment de analize.

Laboratorul Onco Team Diagnostic din Bucureşti are o activitate de peste şase ani pe piaţă, este unul dintre laboratoarele de referinţă pentru acest segment, punând la dispoziţia pacienţilor un sistem complet automat de patologie, imunohistochimie şi biologie moleculară.

Echipa medicală este formată din medici cu experienţă de peste 20 de ani.

“Prin această achiziţie ne întărim activitatea pe partea de laborator, oferind pacienţilor excelenţă în procesarea testelor. Laboratorul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, în linie cu standardele MedLife, iar echipa este formată din medici supraspecializaţi pe nişa lor. Este primul pas din proiectul de extindere şi dezvoltare, aprobat de către acţionari în urmă cu câteva luni. Urmează o perioadă susţinută de achiziţii, la finalul căreia dorim să ne consolidăm poziţia de lider”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife Group.

Totodată, Onco Team Diagnostic este unul dintre furnizorii relevanţi de servicii de laborator în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi nu numai, unitatea având contracte şi cu Casele de Asigurări de Sănătate ale altor două judeţe, Argeş şi Dâmboviţa. În felul acesta, laboratorul acoperă o gamă largă de teste din segmentele histopatologie şi imunohistochimie, cât şi examene citodiagnostice.

“Acest parteneriat reprezintă în primul rând un parteneriat medical, pacienţii noştri vor beneficia de multidisciplinaritate. În acelaşi timp, este şi o oportunitate mare de dezvoltare a afacerii noastre, beneficiind astfel de toată strategia şi suportul grupului în zona medicală şi cea de management. Vom face un pas important în evoluţia companiei, iar în felul acesta vom avansa în complexitatea şi eficienţa actului medical, asigurând diagnostice clinico-patologice de o înaltă acurateţe”, a declarat Adina Balan, unul dintre acţionarii laboratorului.

Prin preluarea laboratorului Onco Team Diagnostic, grupul MedLife ajunge la un portofoliu compus din 24 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind Centrul Badea Medica, din Cluj-Napoca.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România şi operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru pachete de prevenţie în sănătate din ţară.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ′′M′′.

Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 83 de unităţi medicale.

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...
Ultima oră
Pe aceeași temă