13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieSocietăţile cu capital ascuns ar putea avea interzis la licitaţii publice

Societăţile cu capital ascuns ar putea avea interzis la licitaţii publice

”Punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici”, a afirmat liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, iniţiator al actului normativ, conform News.ro.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice (Pl-x 108/2018).

”Parlamentul României a adoptat Legea Roman, prin care punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici. Practic, Liviu Dragnea, în calitate de Preşedinte al CJ Teleorman semna ca ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase către SC Tel Drum, al cărui acţionar ascuns era direct sau prin intermediari.

Legea care merge la promulgare interzice atribuirea de contracte din bani publici către societăţi comerciale cu acţionariat ascuns. Astfel, dacă societatea refuză declararea acţionarilor este eliminat obligatoriu din procedura de atribuire.

Motivul este unul simplu: necunoaşterea acţionariatului nu poate determina din timp un prezumtiv conflict de interese între ordonatorul de credite şi beneficiar”, a spus Roman.

Potrivit acestuia, după promulgarea legii, ”un eventual caz Tel Drum nu mai poate fi un tun dat din bani publici”.

Cele mai citite

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă