Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Soldatul viitorului" va fi prezentat la salonul de armament de la București

"Soldatul viitorului" va fi prezentat la salonul de armament de la București

Sistemul militar denumit "Soldatul viitorului" va fi prezentat la București, în cadrul expoziției Black Sea Defense & Aerospace 2018 (BSDA).

Mihai Diac 0 comentarii

Compania germană Rheinemetall va prezenta "Soldatul viitorului" la București și anunță că ar putea încheia un parteneriat cu o firmă românească, pentru ca asemenea echipamente să fie produse și pentru Armata Română.

În varianta destinată Germaniei, sistemul este denumit Gladius.

"Suntem în discuții și tatonări pentru a găsi un partener local cu care să putem personaliza sistemul Gladius 2.0 pentru forțele de infanterie ale armatei române. Sperăm într-un parteneriat similar cu cel pe care-l avem deja la Moreni în  vederea dezvoltării vehiculului blindat AGILIS", a declarat Thorsten Heinzen, director executiv Rheinmetall Defence (Eastern Markets).

Comanda pentru armata germană pentru Gladius 2.0 (un upgrade al sistemului IdZ-ES, testat deja în teatre de război precum Afganistan) este în valoare de 310 milioane de euro, sistemul urmând să echipeze 68 de plutoane de infanterie (aproape 2.500 de soldați). Livrarea va începe anul acesta și se va încheia la sfârșitul anului 2020.

Gladius 2.0 îl ajută pe infanterist să identifice mult mai precis țintele, ceea ce este vital pentru propria protecție, dar și a populației civile. Sistemul este modular, nu îl supraîncarcă, iar consumul de energie este minim.

Protecția balistică a echipamentului ajunge la nivelul 4, potrivit standardelor militare germane.

Punctele forte sunt casca și așa-numita "coloană vertebrală electronică" - un computer purtat în spate de soldat care controlează celelalte subsisteme și senzorii din echipament, oferind soldatului informații privind situația lui actuală și despre poziția forțelor aliate.

Comentarii

loading...