6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieSorin Bota, deputat PSD: Amnistia fiscală a fost în sfârșit revizuită

Sorin Bota, deputat PSD: Amnistia fiscală a fost în sfârșit revizuită

În perioada de anul trecut când majoritatea PSD începuse să se fragmenteze, Bota a anunţat că votează contra Cabinetului Dăncilă, apoi a revenit asupra deciziei.

Acum, laudă o decizie a Cabinetului Orban. Iată declaraţia sa:

“Iată că persevernța mea în ceea ce privește amendarea Ordonanței Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale a dat rezultate și Guvernul a modificat în cele din urmă „amnistia fiscală“ pentru companii: au fost eliminate pragul de 1 mil. lei şi termenele de depunere a notificărilor şi planurilor de restructurare.

Tratamentul diferit al firmelor cu datorii sub 1 milion de lei comparativ cu firmele cu datorii peste 1 milion de lei era unul nejustificat. Am făcut demersuri atât la Guvern, cât și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Avocatul Poporului.

Din răspunsul primit de la C.N.C.D. s-a constatat faptul că această măsură era una profund neconstituțională și discriminatorie: ”Colegiul director consideră că tratamentul diferit nu este justificat obiectiv de un scop legitim, iar metodele de atingere aacestui scop nu sunt adecvate și necesare.

Asfel, pentru a se evita un tratament discriminatoriu af fi indicat ca și în cazul persoanelor juridice cu datorii sub pragul de un milion de lei să se acorde un termen rezonabil de restituire a datoriei.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă