Foto: INQUAM PHOTOS

Foto: INQUAM PHOTOS

Sorin Grindeanu: Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 euro pe secundă

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, atrage atenția că în ritmul actual în care statul român se împrumută nu vom putea evita un acord de împrumut cu FMI la începutul anului viitor.

Petronel Tudor 0 comentarii

Sorin Grindeanu consideră că Guvernul PNL a gestionat prost mai multe domenii și că va urma o criză economică generată și de lipsa de fonduri bugetare, nevoie ce este rezolvată în prezent cu împrumuturi făcute de stat.

„De la momentul în care au preluat guvernarea, s-au împrumutat cu aproximativ 120 miliarde lei, în 10 luni. Asta înseamnă cu 50% mai mult decât s-a împrumutat PSD în 3 ani. Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă. Acest guvern ne împrumută pe următorii 20 - 30 de ani. E o cădere economică de 5% în fiecare an. Aprox 1,3 milioane de români au trecut prin şomaj tehnic. Eu nu am văzut măsuri coerente care să ajute mediul privat aşa cum au făcut aproape toate ţările UE.”, a criticat Sorin Grindeanu Guvernul PNL într-o emisiune la Antena 3, citat de News.ro.

Fostul premier al României este sigur că la începutul anului viitor România va fi obligată să încheie un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional în condițiile unui deficit bugetar record provocat de pandemia de coronavirus.

„Deficitul bugetar e record, am ajuns la 50 miliarde anul trecut. Sunt absolut convins că dacă lucrurile vor merge în această direcţie, anul 2021 va începe cu un acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar înseamnă constrângeri, mai puţină libertate asupra deciziilor. 99% că vom avea acord cu FMI, dacă se continuă pe această linie.”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Comentarii

loading...