13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieSosirile turiştilor în unităţile de primire turistică au crescut cu 3,6% în...

Sosirile turiştilor în unităţile de primire turistică au crescut cu 3,6% în iulie

”În luna iulie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au crescut cu 3,6%, respectiv 3,5%”, se arată în comunicat.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna iulie 2019 au însumat 1,651 milioane, în creştere cu 3,6% faţă de cele din luna iulie 2018.

În luna iulie, din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 81,8%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 18,2%.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (72,1% din total turişti străini), iar din aceştia 85,2% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna iulie au însumat 4,407 milioane, în creştere cu 3,5% faţă de cele din luna iulie 2018.

În luna iulie 2019, din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 86,4%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 13,6%.

În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (69,5% din total turişti străini), iar din aceştia 84,6% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene. Durata medie a şederii în luna iulie 2019 a fost de 2,8 zile la turiştii români şi de 2 zile la turiştii străini.

 

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă