15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieStandard &Poor’s a reconfirmat ratingul României

Standard &Poor’s a reconfirmat ratingul României

“Iată că atunci când se fac evaluări pe marginea economiei, nu politica partizană şi panicată, dimensiunea pozitivă a economiei se arată clar şi fără niciun fel de dubiu sau rezervă. Analizele şi prognozele MFP sunt confirmate de S&P iar acest lucru trebuie să dea încredere tuturor investitorilor şi actorilor economici din societate şi în planul nostru economic pentru România. Totodată, mă aştept ca de acum înainte toţi cei care simt un imbold personal de a face declaraţii mincinoase şi iresponsabile, de natură să saboteze economia naţională, să se abţină, având în vedere că evaluările internaţionale îi contrazic direct şi puternic”, a spus ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Printre punctele forte ale României, care susţin decizia agenţiei, sunt evidenţiate nivelul moderat al datoriei publice guvernamentale şi al datoriei publice externe, precum şi creşterea economică solidă înregistrată în ultimii ani.

Referitor la prognozele de creştere economică Guvernul consideră că prognozele stabilite atât pentru anul 2019 cât şi estimarile pe termen mediu sunt realizabile, având în vedere indicatorii economici înregistraţi în primul semestru din 2019.

În ceea ce priveşte deficitul bugetar pe anul 2019 estimarea agenţiei de rating confirmă că România se va încadra în ţinta asumată ca stat membru al Uniunii Europene.

În luna martie, Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă, în condiţiile în care reprezentanţii agenţiei au anticipat că guvernul român va solicita o contribuţie din partea părţilor interesate la nivel local şi va revizui principalele părţi ale OUG 114.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă