21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăEconomieStart-Up Nation schimbă cariere și readuce încrederea oamenilor

Start-Up Nation schimbă cariere și readuce încrederea oamenilor

Activitatea firmelor care au accesat programe naționale precum Start-UP Nation este atent urmărită în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Intenția ministrului pentru IMM-uri,  Ștefan-Radu Oprea, este de a obține un feedback asupra derulării concrete a programelor, chiar de la beneficiarii direcți, astfel încât programele viitoare să fie concepute în acord cu opinia și nevoile beneficiarilor, dar și a consultanților în domeniu sau a specialiștilor din agenții.

Programul Start-Up Nation a ajutat-o pe Ana Ghiurca, avocat de profesie, să deschidă un bistro pe locația unei cafenele cunoscute de pe Bulevardul Decebal din Capitală:

A fost o conjunctură favorabilă de care am profitat, susținută de prieteni care au business în domeniu. Am vrut să fac și altă activitate, gândindu-mă la copii, să le ofer mai multe posibilități și lucrurile chiar au funcționat. Din punctul meu de vedere externalizarea diverselor servicii administrative este o idee foarte bună, pe care am aplicat-o cu succes. Experiența în acest  tip de business a fost o scoală intensă, am învățat mult, dar am pus și mult suflet. Am lângă mine 13  angajați valoroși, împreună cu care suntem o familie și împreună căutăm și găsim soluții, astfel încât businessul să meargă.”

Programele derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru sprijinirea mediului de afaceri sunt: programul Start-Up Nation, programul de promovare a exportului, programele pentru micro-industrializare, comerţ, programul de internaţionalizare și programul Femeia Antreprenor.

 

Cele mai citite

3 moduri prin care poți asigura securitatea unui complex rezidențial

Securitatea în cadrul unui complex rezidențial nu se referă doar la împiedicarea accesului neautorizat. Înseamnă, de asemenea, prevenirea furturilor sau a actelor de vandalism...

Cum poți solicita despăgubiri de la Wizz Air? 3 recomandări

Mai mult de jumătate dintre pasagerii de zbor din Uniunea Europeană nu își cunosc drepturile în caz de întârziere sau anulare a zborului. Nu...

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, judecat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, rămâne sub control judiciar, fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă