10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieStart up Yourself la Iași. Proiecte disponibile, finanțate cu 40.000 euro

Start up Yourself la Iași. Proiecte disponibile, finanțate cu 40.000 euro

Alina Popa, preşedintele Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, asociaţie formată din şase consilii judeţene, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că obiectivul general al proiectului este încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării a 48 de de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din Regiunea Nord-Est, şi crearea a minimum 96 de locuri de muncă, urmare a derulării unor măsuri de formare antreprenorială pentru minimum 400 de persoane.

Potrivit sursei citate, proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni de Agenţia de Dezvoltare EURONEST, cu fonduri obţinute prin Programul Operaţional cu Capital Uman 2014-2020, Axa 3. Valoarea totală a proiectului este de aproape 12 milioane de lei, din care se vor finanţa 48 de întreprinderi.

“Este cel de-al treilea proiect start up lansat. Sunt necesare astfel de proiecte pentru înfiinţarea şi susţinerea societăţilor cu capital românesc. Funcţie de proiect, se pot finanţa până la 40.000 de euro. Cred, şi îmi doresc, ca într-un an să creăm peste 200 de locuri de muncă”, a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, a declarat că proiectul reprezintă o necesitate pentru tineri.

“Cred că acest acest proiect este o plus valoare adusă Bacăului. Am văzut condiţiile, am văzut grupul ţintă, am văzut munca echipei care munceşte pentru cele şase judeţe din Regiunea din Nord Est. Cu siguranţă vor fi aplicanţi. Proiectul nu face decât să îi încurajeze pe tineri să aplice”, a declarat Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă