10.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Statutul României de piață emergentă va da încredere companiilor, consideră premierul Orban

Ceremonia de atribuire a statutului de piață emergentă secundară s-a desfășurat luni, 21 septembrie, la sediul Bursei de Valori București (BVB).

„Mă bucur că acest pas înainte făcut de România şi de Bursa de Valori Bucureşti este făcut în mandatul meu şi acest pas reprezintă în mare parte dorinţa mea de mult timp. Economia de piaţă, capitalismul trebuie să se bazeze pe o puternică piaţă de capital. România avea nevoie de acest pas înainte, dobândirea statutului de piaţă emergentă secundară, ca un semnal de încredere în primul rând către jucătorii la bursă, către investitori, indiferent că sunt fonduri de investiţii, fonduri de pensii sau alţi investitori la bursă. De asemenea, cred că este un semnal de încredere şi pentru toate companiile care au în gând să se listeze la bursă”, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Chiar dacă Parlamentul a adoptat de curând o lege care a încercat să blocheze doi ani de zile orice listare la bursă a unei companii de stat, noi vom continua procesul de pregătire a companiilor să fie listate la bursă. De asemenea, vom încuraja companiile private să se listeze la bursă, prin instrumente de mai multe tipuri: instrumente financiare, instrumente fiscale, campanii de informare, pentru că o companie, practic, intră în liga întâi în momentul în care este listată la bursă, iar orice companie care este listată la bursă este mult mai credibilă, are posibilitatea de finanţare mult mai mare şi are inclusiv capacitatea de a se dezvolta pe pieţe regionale sau pe piaţa globală”, a explicat șeful Guvernului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă