15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieStii ce inseamna credite nebancare? Iata 5 aspecte importante ale acestora!

Stii ce inseamna credite nebancare? Iata 5 aspecte importante ale acestora!

In ultimii ani, nevoia tot mai mare a romanilor de rapiditate si flexibilitate a dus la cresterea pietei de credite nebancare. Astfel, aceasta metoda de creditare este preferata romanilor atunci cand au nevoie de sume mici si medii pentru finalizarea unui proiect, renovarea unei camere etc. Prin urmare, aceasta solutie vine in ajutorul celor care au incercat si alte variante, precum un credit bancar. Printre motivele pentru care romanii apeleaza la credite nebancare putem enumera simplitatea procesului de acordare, flexibilitatea si intervalul de timp redus in care pot intra in posesia banilor.

 Cu toate acestea, este indicat sa apelezi la o companie care ofera credite nebancare intr-un mod cat mai transparent cu putinta. De exemplu, Provident, companie cu peste 13 ani de experienta pe piata din Romania, ofera imprumuturi cu dobanda fixa celor care au nevoie de un supliment de bani. Iata si cateva aspecte importante despre creditele nebancare, pe care nu toti le cunosc:

 1. Banca Nationala a Romaniei tine evidenta creditelor nebancare

 Companiile ce ofera credite nebancare sunt in perfecta legalitate, activitatea acestora fiind reglementata  in Legislatie prin Legea 93/2009. Tot Banca Nationala a Romaniei este institutia catre care raporteaza insitutiile care se afla in registrul special.  Astfel, cei care aplica pentru credite nebancare le pot obtine in baza unui contract ce stipuleaza perioada de creditare, valoarea ratelor, dobanda, precum si intervalul la care trebuie achitat rambursul, alte clauze etc.

 2. Institutiile financiare nebancare exista de aproape 30 de ani pe piata din Romania

 Primele institutii ce acordau credite nebancare au aparut la inceputul anilor 90, imediat dupa Revolutie. In prezent, acestea se bucura de o popularitate in crestere, iar acest lucru se reflecta si in numarul celor care solicita credite nebancare. Ca si exemplu, Provident a acordat pana in prezent credite nebancare la peste un milion de clienti, credite in valoare totala de peste 1,3 miliarde de euro.

 3. Conditiile de aplicare sunt minime

 Atunci cand soliciti un credit nebancar de la Provident, va trebui sa faci dovada urmatoarelor documente:

 – Carte sau buletin de identitate (solicitantul trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani, precum si o adresa de domiciliu/resedinta pe teritoriul Romaniei);

– Un venit minim de 300 de Lei, dovedit prin adeverinta de la angajator, interogare ANAF sau talon de pensie in cazul seniorilor;

– Numar de telefon valid;

 Pentru a obtine banii in maximum 48 de ore, poti alege serviciul auxiliar si optional de gestionare la domiciliu a imprumutului. Acesta presupune vizita unui reprezentant Provident direct la domiciliul tau, atat la primirea banilor (si pentru a semna contractul), cat si regulat, pentru a colecta rambursul, saptamanal sau lunar, intr-un interval orar stabilit de comun acord.

 4. Este important sa rambursezi la timp ratele

 Multe din companiile care ofera credite nebancare sustin si educatia financiara a romanilor. Este necesar sa stii, inainte de a solicita un credit, ca poti rambursa la timp ratele. De aceea, este intotdeauna preferabil sa iti faci un plan pe termen lung, care sa includa atat suma de care ai nevoie pentru a-ti finaliza proiectele, cat si strategia de rambursare.

 5. Poti face uz de instrumentele de pe site-ul companiei de credite nebancare

 Cele mai multe site-uri ale companiilor care ofera credite nebancare sunt gandite intuitiv, fiind usor de folosit de catre orice persoana. De asemenea, acestea dispun si de instrumente folositoare, precum este cazul site-ul Provident.ro unde, cu ajutorul simulatorului de credit, poti calcula valoarea dobanzii in functie de suma imprumutata, de perioada de timp pe care faci imprumutul, precum si de serviciile auxiliare pentru care optezi.

 De aceea, daca esti in cautarea unei companii care ofera transparenta, flexibilitate si dobanzi fixe la creditele nebancare, opteaza pentru Provident!

 

 

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă