Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Studiu. Circul politic și protestele împiedică românii să se bucure de explozia economică

Studiu. Circul politic și protestele împiedică românii să se bucure de explozia economică

Circa 70% dintre românii care cred că țara merge într-o direcție bună apreciază că acest lucru se întâmplă datorită evoluției economice.

Denisa Marin 0 comentarii

Pe de altă parte, cei care consideră că România merge ntr-o direcție greșită( adică majoritatea populației) spun că acest lucru se întâmplă din cauza instabilității politice.

Eternele șicane politice și protesetele de stradă au făcut ca românii să nu creadă într-un viitor mai bun al țării, deși mulți dintre ei apreciază evoluțiile economice din ultima vreme, relevă un studiu Sociopol.

Potrivit sursei citate, doar 2% dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită din perspectivă economică și doar 3% apreciază că mergem într-o direcție bună din punct de vedere politic.

De partea cealaltă, nu mai puțin de 60% dintre persoanele  intervievate spun că țara merge într-o direcție proastă din cauza nesiguranței politice.

Pe de altă parte, o evoluție a procentului celor care cred că țara merge într-o direcție greșită, realizată pe perioada 1998-2018, arată clar că lumea își pierde încrederea în viitor în momentele tensionate politic, cum au fost mineriadele, crizele politice, suspendările președintelui sau cum sunt acum protestele.

Dacă în 2015, procentul ajunsese la niveluri foarte scăzute, sub 30%, iar în 2017 se menținea încă la sub 40%, astăzi el a ajuns la 73%, comparabil doar cu nivelurile din perioada mineriadelor din 1999-2000.

Aceasta se întâmplă în ciuda faptului că situația economică este total opusă celei din 1999. România a avut cea mai creștere economică  din UE în trimestrul II al acestui an , a reușit să atragă investiții străine mai mari cu aproape 50% față de anul trecut, în timp ce salariile au urcat, pe medie, cu peste 10% de la începutul anului.

Pe de altă parte, același sondaj Sociopol arată că dacă mâine ar fi alegeri, PSD ar lua 35% din voturi, PNL 19%, partidul lui Dacian Cioloș  13% , ALDE 10% iar USR 8%. UDMR a fi sub pragul electoral, foarte aproape de Partidul Pro România al lui Victor Ponta. 

Comentarii

loading...