15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieStudiu. Circul politic și protestele împiedică românii să se bucure de explozia...

Studiu. Circul politic și protestele împiedică românii să se bucure de explozia economică

Pe de altă parte, cei care consideră că România merge ntr-o direcție greșită( adică majoritatea populației) spun că acest lucru se întâmplă din cauza instabilității politice.

Eternele șicane politice și protesetele de stradă au făcut ca românii să nu creadă într-un viitor mai bun al țării, deși mulți dintre ei apreciază evoluțiile economice din ultima vreme, relevă un studiu Sociopol.

Potrivit sursei citate, doar 2% dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită din perspectivă economică și doar 3% apreciază că mergem într-o direcție bună din punct de vedere politic.

De partea cealaltă, nu mai puțin de 60% dintre persoanele  intervievate spun că țara merge într-o direcție proastă din cauza nesiguranței politice.

Pe de altă parte, o evoluție a procentului celor care cred că țara merge într-o direcție greșită, realizată pe perioada 1998-2018, arată clar că lumea își pierde încrederea în viitor în momentele tensionate politic, cum au fost mineriadele, crizele politice, suspendările președintelui sau cum sunt acum protestele.

Dacă în 2015, procentul ajunsese la niveluri foarte scăzute, sub 30%, iar în 2017 se menținea încă la sub 40%, astăzi el a ajuns la 73%, comparabil doar cu nivelurile din perioada mineriadelor din 1999-2000.

Aceasta se întâmplă în ciuda faptului că situația economică este total opusă celei din 1999. România a avut cea mai creștere economică  din UE în trimestrul II al acestui an , a reușit să atragă investiții străine mai mari cu aproape 50% față de anul trecut, în timp ce salariile au urcat, pe medie, cu peste 10% de la începutul anului.

Pe de altă parte, același sondaj Sociopol arată că dacă mâine ar fi alegeri, PSD ar lua 35% din voturi, PNL 19%, partidul lui Dacian Cioloș  13% , ALDE 10% iar USR 8%. UDMR a fi sub pragul electoral, foarte aproape de Partidul Pro România al lui Victor Ponta. 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă