9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieSUA sprijină “fără rezerve” aderarea României la OCDE

SUA sprijină “fără rezerve” aderarea României la OCDE

Aflat într-o vizită diplomatică la Washington, ministrul pentru Mediu de Afaceri Ştefan Radu Oprea s-a întâlnit cu Wilbur Ross, secretarul american al Comerțului. La sfârşitul întrevederii, oficialul american a declarat că SUA sprijină “fără rezerve” admiterea României în rândul ţărilor membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Organizaţia, care cuprinde 35 de ţări, aduce la un loc statele din lumea 1 cu regimuri democratice, confirmând stabilitatea economică şi făcând ţara mai atractivă pentru investiţii:

”Sunt foarte multe firme americane interesate să intre pe piața din România cu investiții sau să își extindă investițiile, iar aceste planuri urmează a fi anunțate. O aderare cât mai rapidă la OCDE ne va consolida profilul de partener comercial și de destinație sigură pentru investiții”, a declarat ministrul Oprea.

Cei doi oficiali au mai discutat despre obiectivele României la Președinția Consiliului Uniunii Europene şi, în planul relaţiilor bilaterale, despre creşterea investiţiilor americane în contextul parteneriatului strategic.

Ştefan Radu Oprea s-a mai întâlnit cu Peter Doran, președintele CEPA – Center for European Policy Analysis, think-thank-ul specializat pe problemele Estului Europei, cu reprezentanți ai Camerei de Comerţ americane, precum şi cu Steve Chabot, președinte al Comisiei Small Business din Camera Reprezentanților.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă