10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieSubvențiile la Fondul de Asigurări Sociale de Sănătate au crescut de patru...

Subvențiile la Fondul de Asigurări Sociale de Sănătate au crescut de patru ori

Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) a primit în perioada ianuarie – noiembrie 2020 subvenții de peste 6,65 miliarde lei pentru acoperirea deficitului generat, în primul rând, de acoperirea salariilor din sistemul de sănătate și de costurile suplimentare ale serviciilor medicale și medicamentelor în lupta cu noul coronavirus.

Plățile totale în primele 11 luni ale anului 2020 în FNUASS se ridică la 41,6 miliarde lei, cu 11,42% mai mari decât în perioada similară a anului trecut, se arată într-o analiză făcută de Economica.net.

Cu 3,11% au crescut cheltuielile pentru produsele farmaceutice, materialele sanitare și dispozitivele medicale acordate prin Casele județene de Asigurări de Sănătate, iar plățile pentru serviciile medicale acordate în unitățile medicale cu paturi au ajuns la 10,45 miliarde lei, cu 6,3% mai mari decât în primele 11 luni din 2019.

Cea mai mare creștere a cheltuielilor s-a înregistrat în acest an la finanțarea majorărilor salariale ale personalului din spitalele aflate sub contract iar în acest caz transferurile din bugetul FNUASS au fost de 9,87 miliarde lei, cu 12,88% mai mari față de cele de anul trecut.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă