Sute de "căpşunari" sunt aşteptaţi să muncească în Anglia

Sute de "căpşunari" sunt aşteptaţi să muncească în Anglia

Sute de culegători din România sunt așteptați în Anglia, după ce angajatorii britanici nu au găsit, în ciuda șomajului galopant, suficient de mulți localnici dispuși să facă astfel de munci.

Florin Budescu 0 comentarii

Primii 150 de ,,căpșunari" români au ajuns deja pe pământ britanic. Permisiunea de a aduce forță de muncă ieftină din Europa de Est a fost solicitată expres de fermierii britanici, care se tem că vor rămâne cu recoltele de fructe și legume pe câmp, potrivit Yahoo Finance, care citează BBC, via Realitatea.net.

Din cauza restricțiilor de călătorie impuse pe fondul crizei coronavirus, sezonierii estici n-au mai putut părăsi țările de origine, iar fermierii britanici n-au reușit să recruteze suficientă forță de muncă pe plan local.

Joi, un prim avion cu 150 de români din Iași a aterizat la Stansted, dar alte cinci zboruri sunt planificate în zilele următoare. Unul dintre cei mai mari producători de alimente proaspete din Marea Britanie a confirmat că a ocupat două din cele șase zboruri.

În această perioadă a anului, fermele din Marea Britanie au nevoie de circa 70.000 de sezonieri. Săptămâna trecută, peste o mie de muncitori agricoli, cei mai mulți din Moldova, au plecat cu mai multe curse aeriene, special puse la dispoziție, în Germania.

Imaginile cu aglomerația de pe aeroporturile din țară și cu oameni care au încălcat toate normele de distanțare socială au stârnit numeroase comentarii și critici în spațiul public.

Comentarii

loading...