12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieTarom va depune în următoarele luni un plan de restructurare

Tarom va depune în următoarele luni un plan de restructurare

Ajutorul pe care îl va primi din partea statului român, de 36,7 milioane de euro, aprobat de Comisia Europeană, reprezintă primul pas din strategia de a restructura şi eficientiza compania.

Tarom a primit luni, 24 februarie, un ajutor de salvare în valoare de 36,7 milioane euro (în jur de 176 milioane lei), în urma aprobării de către Comisia Europeană în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

”În următoarele luni compania va depune un plan de restructurare şi va înteprinde demersurile necesare pentru aprobarea acestuia şi obţinerea unui ajutor de restructurare. Implemetarea măsurilor de eficientizare vor transforma compania după trei ani într-o companie modernă şi eficientă orientată către pasageri”, arată Tarom, conform News.ro.

În februarie 2020, România a notificat Comisiei intenţia de a acorda Tarom un împrumut de salvare de aproximativ 36,7 milioane euro (aproximativ 176 milioane lei).

”Măsura va contribui la asigurarea continuării operării companiei, în special pe numeroasele rute în care Tarom este singurul furnizor şi va evita perturbările pentru pasageri, fără a denatura concurenţa pe piaţa unică”, spun reprezentanţii companiei.

Aceştia afirmă că liniile directoare ale Comisiei privind ajutorul de salvare şi restructurare permit statelor membre să sprijine companiile aflate în dificultate, în special că măsurile de sprijin public sunt limitate în timp şi domeniu de aplicare şi contribuie la un obiectiv de interes comun.

Ajutorul de salvare poate fi acordat până la şase luni pentru a acorda timp companiei să elaboreze soluţii în situaţii de urgenţă.

Cele mai citite

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă