25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieTeodorovici, după aprobarea rectificării bugetare: Ne încadrăm în ţinta de deficit

Teodorovici, după aprobarea rectificării bugetare: Ne încadrăm în ţinta de deficit

Proiectul celei de-a doua rectificări bugetare din acest an a fost construit cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB, potrivit lui Teodorovici.

”România va menţine ponderea datoriei guvernamentale la apoximativ 35% din PIB, a patra cea mai mică din UE. Fondul din Trezorerie este la 31 miliarde de lei şi asigură peste cinci luni de finanţare brută”, a anunţat Teodorovici.

Ministrul a anunţat o creştere a cheltuielilor pentru asistenţa socială.

”Cheltuielile pentru asistenţa socială cresc cu 661 milioane de lei, iar proiectele cu finanţare din fonduri nerambursabile se diminuează cu 1,5 miliarde de lei”, a anunţat ministrul.

Ministrul a anunţat că au fost aprobate în Guvern unele modificări în emisiunea de titluri de stat, potrivit ministrului.

“De luni se pot achiziţiona astfel de titluri de stat de către populaţie. Este a treia emisiune pe care o lansăm (…) pe 2 ani, cu dobândă de 4,5%. Elementul de noutate va fi organizarea unei tombole care să încurajeze posibili investitori persoane fizice”, a declarat Teodorovici.

Guvernul a tăiat, la a doua rectificare bugetară din acest an, de la Ministerul Transporturilor, 1,16 miliarde de lei. Au pierdut bani şi alte ministere, precum cele ale Cercetării şi Inovării -228,9 milioane de lei, Educaţiei -198 milioane de lei şi Culturii -176,8 milioane de lei.

Bani în plus urmează să primească Ministerul Finanţelor +2,7 miliarde lei, Ministerul Muncii +787 milioane lei, Ministerul Sănătăţii + 211 milioane lei, Ministerului Justiţiei +138,5 milioane de lei.

Cele mai citite

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă