19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomiePoprirea conturilor ar putea fi eliminată

Poprirea conturilor ar putea fi eliminată

”Nu te poţi uita în ochii unui român simplu, care n-are niciun fel de instrument de apărare. O să dispară această abordare agresivă din partea statului. Poprirea aceasta dispare. Nu o să mai găsească românul un cont blocat pe neaşteptate când pleacă într-o excursie în afara ţării şi se trezeşte că nu poate să-şi acceseze conturile pentru că, pentru o sumă minoră, cineva i-a a blocat toate conturile. Asta dispare până la sfârşitul acestui an”, a spus Teodorovici, pentru Antena 3.

El a subliniat că a pregătit mai multe reforme în sistem, dar nu le-a publicat pentru că ”sunt mulţi oameni invidioşi pe lucrurile care se fac în sistem”. 

”Sper ca românii să simtă schimbările zi de zi, nu că le spun eu la televizor”, a spus ministrul.

Teodorovici despre şeful ANAF, Ionuţ Mişa: Trebuie să lucreze foarte, dar foarte mult, pentru a se ridica la nivelul meu de exigenţă. Nu accept nicio deviere de la ţintele stabilite de dânsul

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat miercuri că şeful Fiscului, Ionuţ Mişa, trebuie să lucreze ”foarte, dar foarte mult” pentru a se ridica la nivelul său de exigenţă şi nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mişa anul trecut, când acesta era ministrul Finanţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Ionuţ Mişa a fost ministrul Finanţelor în perioada iunie 2017 – ianuarie 2018, în Guvernul condus de Mihai Tudose, şi a stabilit planul de încasări al Fiscului pentru acest an.

Teodorovici a ţinut să sublinieze că nu acceptă nicio deviere de la aceste ţinte.

 
”Domnul Mişa trebuie să lucreze foarte, dar foarte mult, pentru a se ridica la nivelul meu de exigenţă. O să mă întrebaţi de ce am făcut propunerea de numire a domniei sale. Este o provocare, în special pentru dânsul, pentru că dânsul a făcut anul trecut bugetul pentru acest an, a făcut planul de colectare din partea ANAF-ului”, a spus Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul consideră că şeful Fiscului este mai important decât un ministru

”Ţin foarte mult ca acele ţinte, impuse de domnia sa, să fie respectate. Nu accept nicio deviere de la planul pe care dânsul l-a stabilit. Are o şansă foarte mare, i-am explicat personal. Din punct meu de vedere, un şef de fisc e mult mai important decât un ministru”, a spus ministrul.

Teodorovici a subliniat că Mişa va avea tot sprijinul pentru a face reformă în cadrul ANAF şi a face schimbările necesare pentru ca instituţia să devină mai eficientă.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă