19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieTermoenergetica este, de la 1 decembrie, noul operator termic din Bucureşti

Termoenergetica este, de la 1 decembrie, noul operator termic din Bucureşti

“Compania va continua şi va dezvolta investiţiile începute de fosta regie (n.r.: Radet), pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor în reţea”, afirmă primarul general, Gabriela Firea.

“Am început un amplu proces de modernizare şi înlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani”, spune Firea, “care ar fi trebuit schimbate încă de acum 20 – 30 de ani. În acest an, au fost contractate lucrări de intervenţie în primă urgenţă, la reţea, pentru 52 de şantiere în Capitală şi au fost finalizate primele lucrări”.

“O parte dintre intervenţii continuă şi pe timp de iarnă, altele fiind programate pentru primăvara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decât pe timp de avarie”, spune edilul.

“Lucrările nu se pot realiza decât etapizat, pe parcursul mai multor ani.” Gabriel Firea, primar general

Primarul general adaugă că are “încredere în profesionalismul şi dedicarea tuturor angajaţilor Companiei” şi că împreună au conceput planul pe baza căruia au reuşit “restartarea investiţiilor şi reducerea cu 81% a pierderilor financiare ale Radet, în ultimii trei ani”.

“Fiind vorba despre un sistem de asemenea amploare, lucrările nu se pot realiza decât etapizat, pe parcursul mai multor ani, în care constanţa şi consistenţa investiţiilor sunt cuvinte-cheie”, mai spune Gabriela Firea.

O serie de avarii la reţeaua de termoficare au apărut încă din iarna trecută şi s-au amplificat mai apoi anul acesta. Firea a fost criticată, pentru că mandatul ei a început în anul 2016. Criticii au afirmat că sistemul termiei din Bucureşti este învechit şi produce oricum pierderi, deci schimbarea entităţi juridice care gestionează serviciul public nu va rezolva problema de fond.

 

Ce conţine anexa contractului

Documentaţia-anexă include studiul de oportunitate privind gestiunea serviciului public, procesul-verbal de predare-preluare a bunurilor, Regulamentul Serviciului Public de Alimentare, Caietul de sarcini şi contractele de furnizare a energiei termice / apă caldă – pentru utilizatorii de tip casnic şi non-casnic. În urmă, rămâne o entitate în faliment (Radet) şi o alta în insolvenţă (Elcen), însă cu Ministerul Economiei acţionar principal.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă