27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Tesla a fost la un pas de faliment

Situaţia-limită s-a produs în timpul producției sedanului Model 3, ultima mașină electrică lansată pe piață, scrie CNN. Elon Musk a făcut această dezvăluire în cadrul episodului 4 al documentarului Axios, difuzat de HBO.

Musk a confirmat astfel, în sfârșit, bănuielile investitorilor și ale jurnaliștilor americani, care au scris toată vara că Tesla are grave probleme și se chinuie să atingă targetul de producție a Model 3.

Tesla a atins în iunie targetul de producție de 5.000 de mașini pe săptămână. În octombrie, Musk a anunțat că celebra companie a terminat trimestrul trei pe profit. Este primul trimestru profitabil al Tesla din 2016 încoace.

Înainte să atingă această importantă bornă, Tesla se confrunta cu datorii de 1 miliard de dolari și puține fonduri pentru a le onora. Musk a spus că în această perioadă Tesla a trecut printr-o adevărată hemoragie financiară.

Dacă problemele de producție nu ar fi fost rezolvate la timp, compania s-ar fi prăbușit, informează Money.ro. Tesla a negat tot anul că are probleme financiare și a promis că va fi profitabilă până la final de 2018.

Ultima oră
Pe aceeași temă