4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieTimişoara: 250 de locuri de muncă vor fi create în urma unei...

Timişoara: 250 de locuri de muncă vor fi create în urma unei investiţii majore

În urma investiţiei, vor fi create 250 de locuri de muncă.

Proiectul COMPASS (Complex for Production, Administration, Shared Services and Regional Supplies) va fi ridicat în comuna Sânandrei din judeţul Timiş, aflată la marginea oraşului Timişoara. Este vorba despre un centru regional de distribuţie, un centru de cercetare – dezvoltare si servicii stiinţifice, un centru administrativ şi o nouă fabrică de soluţii perfuzabile.

Producţia la Centrul Compass de lângă Timişoara putea începe în luna august 2021.

”Nu numai că trebuie construită locaţia, ci trebuie şi să aducem instalaţiile, trebuie să verificăm producţia, să facem teste şi să obţinem autorizaţiile de la autorităţi”, a explicat, în cadrul ueni conferinţe de presă, Christian Braun, CEO Regiunea Europa de Sud-Est pentru compania B. Braun.

Centrul COMPASS va fi construit în două faze. În prima fază se va construi partea de distribuţie, birouri şi laboratoare, iar în cea de-a doua fază, centrul de producţie în care se vor realiza dispozitive medicale.

Proiectul se va desfăşura pe o suprafaţă de 37.000 metri pătraţi (mai multe decât cinci stadioane la un loc), iar odată cu aceasta, vor fi înfiinţate şi 250 de locuri de muncă. Investitorii mizează pe forţă de muncă specializată, având în vedere că la Timişoara funcţionează o universitate de medicină şi farmacie.

B. Braun estimează că în anul 2020 va avea vânzări de 75 milioane de euro şi că până atunci vor fi create peste o mie de noi locuri de muncă, iar produsele vor fi exportate în 14 ţări.

În prezent, compania are vânzări de 66 milioane de euro şi în ultimii cinci ani a plătit taxe la statul român, în valoare de 55 milioane de euro. Are 800 de angajaţi şi de 23 de ani este prezentă în România.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă