Tinerii ar trebui să economisească în valori mobiliare încă de la finalizarea studiilor

Tinerii ar trebui să economisească în valori mobiliare încă de la finalizarea studiilor

Investiţiile în valorile mobilare sunt cea mai bună metodă de economisire, iar tinerii ar trebui să facă acest lucru încă de la finalizarea studiilor, a declarat, luni, Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Rl online 0 comentarii

"Principalul loc în care trebuie să stea banii dumneavoastră sunt valorile mobilare, respectiv acţiunile şi obligaţiunile listate la orice bursă, nu mă refer doar la Bursa de Valori Bucureşti. Acest lucru trebuie să-l faceţi încă de la început, de când intraţi ca forţă de muncă, de la vârste foarte fragede", a spus Tănase.

Aceasta deoarece valorilor mobiliare le trebuie timp ca să întoarcă randamente superioare depozitelor bancare, a precizat el.

"Dacă credeţi că acest gest trebuie să-l faceţi de la 35 sau 40 de ani este greşit. Acest gest de economisire trebuie făcut de îndată ce aţi terminat studiile", a adăugat oficialul bursei.

Bursă de Valori Bucureşti (BVB) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au organizat, luni, deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare adresată elevilor care vor să afle cum funcţionează o bursă şi piaţă de capital din România.

Global Money Week (GMW) este un eveniment organizat la nivel mondial care anul acesta are loc în perioada 25 - 31 martie. GMW este iniţiată şi coordonată de Child & Youth Finance Internaţional şi implică organizarea de evenimente şi diverse activităţi al căror scop este de a inspiră copii şi tinerii să înveţe despre bani, economisire, despre posibilităţile de angajare şi cum să devii antreprenor.

În fiecare an, comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru îmbunătăţirea percepţiei asupra banilor, înlăturarea politicilor financiare învechite şi pentru a le oferi tinerilor instrumentele necesare pentru a-şi modela propriul viitor.

Deschiderea şedinţei de tranzacţionare a BVB, organizată în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, este unul dintre evenimentele care marchează debutul GMW în România.

Comentarii

loading...