21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieTipuri de cumparatori de Black Friday. Tu de care esti?

Tipuri de cumparatori de Black Friday. Tu de care esti?

Black Friday 2018 nu va fi o surpriza pentru nimeni. In principiu, lucrurile se vor desfasura la fel ca si in alti ani: aceleasi magazine participante, aceleasi produse aflate la reducere si aceleasi sfaturi oferite peste tot, prin care cumparatorii sunt invatati sa profite din plin de tonele de reduceri de black Friday si sa ia decizii cat mai bune.
De regula, toata lumea isi indreapta atentia spre magazinele participante, spre reduceri si spre produsele comercializate. Cumparatorii sunt si ei o parte importanta din Black Friday, insa, motiv pentru care cei de la blackfriday.onlines.ro au creat o lista cu cele mai populare tipuri de cumparatori, care asteapta cu interes aceasta sarbatoare a reducerilor.

Care sunt cei mai intalniti cumparatori de Black Friday?

1. Cumparatorii traditionalisti. Acestia nu sunt prezenti la Black Friday Romania, in conditiile in care magazinele romanesti se focuseaza mai mult pe comertul online. In SUA insa, prin cumparator traditionalist se definesc acele persoane care intampina sarbatoarea reducerilor cu mult inainte ca aceasta sa inceapa. Un astfel de cumparator isi pune cortul in fata magazinului in care stie ca vor fi reduceri uriase si se asigura ca prinde primul loc atunci cand se deschid usile.

2. Dependentul de reduceri. Exista oameni care cumpara de Black Friday doar pentru ca sunt reduceri. Dependentul de reduceri nu se uita neaparat la ceea ce cumpara, ci mai degraba la cat cheltuieste. Daca un produs are un pret cu 75% mai mic, atunci il plateste fara sa stea pe ganduri. Adeseori, dependentii de reduceri isi regreta achizitiile, insa cu toate acestea fac acelasi lucru in fiecare an.

3. Vanatorul. O alta categorie de cumparator este vanatorul. Acesta nu este interesat decat de un produs, pe care il asteapta o perioada lunga de timp pana in momentul in care il poate achizitiona la un pret bun. Evident, Vinerea Neagra este una dintre cele mai atractive sarbatori pentru vanator din motive cat se poate de evidente.

4. Cumparatorul de ocazie. Nu stie ce este Black Friday, dar afla ca sunt reduceri in mai multe magazine si se hotaraste sa cumpere ceva. Este genul de cumparator care se poate transforma cu usurinta intr-un dependent de reduceri sau intr-un vanator.

5. Cumparatorul intarziat. Spre deosebire de cumparatorul traditionalist, cel intarziat ajunge mult prea tarziu in magazine. Acesta nu mai gaseste mare lucru, insa face cumparaturi pentru a nu trece Vinerea Neagra langa el. Este un cumparator care are tendinta de a regreta ca nu a ajuns mai devreme in magazinul de unde isi face cumparaturile.

6. Cumparatorul extra pregatit. Este genul de cumparator care isi pregateste strategia de Black Friday Romania de la inceputul anului. Acesta isi pune deoparte un buget special pentru ultima vineri din Noiembrie, isi noteaza toate magazinele unde exista produse de care este interesant si sta mereu cu ochii pe ele. In ziua de Black Friday isi ia liber de la munca, pentru a avea timp sa analizeze cu atentie toate ofertele. De regula, face afaceri extrem de bune si reuseste sa se declare multumit la sfarsitul sesiunii de shopping.

7. Cumparatorul de impuls. Nu are nevoie de nimic, nu isi propune sa cheltuiasca bani in momentul in care merge in oras, insa cu toate astea se intoarce cu pungile pline. Este cumparatorul de impuls, care este extrem de prezent in mediul online sau in magazine atunci cand este black Friday. La fel ca si dependentul de reduceri, are tendinta de a regreta achizitia facuta.

Vinerea Neagra reuseste sa trezeasca o multime de caracteristici mai mult sau mai putin bine conturate in oameni. Unii devin mai salbatici, altii mai calculati si altii mult mai informati. Ceea ce este cert, este faptul ca aceasta vinerea neagra este un adevarat maraton de cumparaturi, pe care romanii il apreciaza din ce in ce mai tare.

Black Friday 2018 promite reduceri incredibile si de asemenea, include mai multe magazine ca niciodata in Romania. Pentru cei care nu au facut pana acum cumparaturi de Black Friday, este suficienta o sesiune pentru a-si da seama ce fel de cumparator sunt. In momentul in care un cumparator isi stie caracteristicile, poate sa se orienteze mult mai bine si sa faca afaceri foarte bune.

 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă