13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieTop. Cei mai doriţi angajatori din România

Top. Cei mai doriţi angajatori din România

“Într-o piaţă foarte aglomerată cu oportunităţi de carieră şi luând în calcul reducerea semnificativă a numărului de candidaţi, una dintre provocările majore ale companiilor din România constă în atragerea candidaţilor potriviţi. În acest context, nevoia de diferenţiere a brandului de angajator este din ce în ce mai mare.”, a precizat  Dumitriţa Ghenciu, Employer Branding Consultant, Catalyst Solutions.

Sondajul a fost realizat la nivel naţional, pe baza a 12.567 de răspunsuri libere, neasistate ale respondenţilorîn perioada martie-mai. Studiul identifică percepţiile candidaţilor în raport cu angajatorii care activează în România,  gradul de atractivitate al brandurilor de angajator, precum şi aşteptările pe care candidaţii le au de la aceştia.

Angajatori care activează în industriile IT, Automotive, Finance, Banking, Telecom sau FMCG se regăsesc printre cele mai puternice 20 de branduri nominalizate de participanţii la studiu ca top 3 companii pentru care şi-ar dori să lucreze.

În ceea ce priveşte criteriile care stau la baza deciziei în funcţie de care candidaţii îşi aleg compania preferată, pe primul loc rămâne, cu o importanţă ridicată, pachetul salarial constituit atât din venit, cât şi din beneficii (81%), urmat îndeaproape de siguranţa locului de muncă (67%). Se remarcă totuşi, o creştere în top a criteriului ce denotă flexibilitatea în cadrul jobului (60%), devenind astfel al 3-lea cel mai important aspect la care se raportează candidaţii. Aproape la fel de important pentru candidatul anului 2018 este ca angajatorul să ofere o atmosferă de lucru plăcută şi ca managementul companiei să încurajeze şi să susţină dezvoltarea profesională.

Atunci când caută informaţii despre oportunităţi de carieră şi angajatori, candidaţii acordă o importanţă semnificativă paginii de carieră a companiei (72%), pe locul secund fiind chiar angajaţii (67%).  Site-urile de joburi, precum www.hipo.ro, nu îşi pierd nici ele din importanţă, fiind al 3-lea cel mai frecvent utilizat canal de informare de către candidaţii aflaţi în căutarea unui job (60%), respectiv canalul principal atunci când aceştia intenţionează să aplice pentru un loc de muncă. Următoarele canale la care apelează candidaţii sunt reprezentate de colegi sau prieteni, LinkedIn, dar şi târguri de carieră.

Celelalte surse importante de informare sunt reprezentate de paginile de Facebook ale companiilor, comunităţile profesionale online, dar şi newsletterele/ mailurile de informare şi evenimentele online (ca webinarii, târguri de joburi online).

Mediul online de comunicare este unul vital în informarea şi atragerea candidaţilor, însă interacţiunea directă, informală cu angajatorul este sursa ce le conferă cea mai mare încredere, conform rezultatelor studiului Cei Mai Doriţi Angajatori. Candidaţii caută în continuare să interacţioneze cu reprezentanţii companiilor în cadrul evenimentelor de business sau dezvoltare profesională, la târguri de carieră, evenimente în cadrul universităţilor sau la sediul companiei.

Cele mai citite

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă