8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieToyota investeşte în construcţia unei fabrici de vehicule electrice în China

Toyota investeşte în construcţia unei fabrici de vehicule electrice în China

Investiţia va fi realizată în colaborare cu partenerul local FAW Group, potrivit unui document de la autorităţile locale, citat de Reuters, via News.ro.

Fabrica va avea o capacitate de producţie de 200.000 de vehicule pe an, arată documentul de la China-Singapore Tianjin Eco-city.

Vehiculele din China care folosesc surse noi de energie includ vehicule cu baterie, hibride şi cu celule de carburant.

Toyota a refuzat să comenteze, dar a precizat într-un comunicat că priveşte China ca fiind una dintre cele mai importante pieţe ale companiei şi că analizează permanent diferite măsuri în China pentru a satisface necesarul de dezvoltare a afacerilor în această ţară.

Anul trecut, Toyota a vândut în China 1,62 de milioane de automobile Toyota şi Lexus, în creştere cu 9%, chiar dacă piaţa a înregistrat un declin de 8,2%.

Grupul japonez îşi extinde totodată capacitatea de producţie a companiei sale mixte din Guangzhou, pe care o deţine cu un alt partener local, GAC.

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă