16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieTranselectrica a supraînălțat liniile electrice din estul Capitalei

Transelectrica a supraînălțat liniile electrice din estul Capitalei

Compania Națională Transelectrica a anunțat, luni, finalizarea lucrărilor de supraînălțare a liniilor electrice aeriene din estul Capitalei, din zona Străpungerii Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu.

Potrivit unui comunicat al Transelectrica, lucrările au urmărit realizarea “condițiilor de coexistență între liniile electrice aeriene de înaltă tensiune (400 kV, 220 kV și 110 kV) și obiectivul de infrastructură rutieră Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu”.

Liniile electrice aeriene aparțin atât Transelectrica SA, cât și operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia SA.

Lucrarea de supraînălțare a avut o valoare totală de peste 4,8 milioane de lei fără TVA și a fost încheiată, efectiv, în ziua de vineri, 27 martie 2020, cu încadrarea în termenul de finalizare asumat, care era data de 31 martie 2020.

 „Transelectrica a tratat cu maximă seriozitate și responsabilitate această lucrare și a depus toate eforturile pentru finalizarea sa în cel mai scurt timp posibil. Echipele executantului au activat neîntrerupt pe șantier și le mulțumim tuturor celor care au înțeles importanța lucrării, astfel încât să poată fi realizată în condiții de siguranță și de continuitate în alimentarea cu energie electrică“, a declarat Cătălin Nițu, director general executiv, președintele Directoratului Transelectrica.

Asigurarea coexistenței liniilor de înaltă tensiune cu obiectivul de infrastructură rutieră a implicat un gradul de complexitate ridicat, întrucât Stația Electrică 400/220/110 kV București Sud, din imediata vecinătate a Străpungerii Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, are un rol important în alimentarea cu energie electrică a Capitalei.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrării de realizare a condițiilor de coexistență a liniilor electrice aeriene de 400 kV și 220 kV, aparținând Transelectrica SA, și 110 kV, aparținând operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia SA, și obiectivul de infrastructură rutieră Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, fusese semnat în luna iunie 2019.

BENEFICII  Șosea peste râul Dâmbovița

Supraînălțarea liniilor electrice aeriene de 400 kV și 220 kV va permite intrarea în exploatare a unei șosele aflate în Sectorul 3 al Capitalei, care va trece pe deasupra râului Dâmbovița, pe sub liniile electrice ale Transelectrica. Principalul motiv care a împiedicat deschiderea traficului rutier pe această șosea era apropierea prea mare între vehicule și liniile electrice, înainte ca ele să fie supraînălțate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă