11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieTransgaz câștigă concursul pentru privatizarea companiei de gaze din Republica Moldova

Transgaz câștigă concursul pentru privatizarea companiei de gaze din Republica Moldova

“Republica Moldova şi-a majorat exporturile pe piaţa europeană, dar schimburile comerciale cele mai înalte sunt cu România. Am salutat venirea pe piaţa din Republica Moldova a Băncii Transilvania şi deschiderea la Chişinău a reprezentanţei companiei de transport de gaze naturale Transgaz şi decizia de a participa la concursul investiţional de privatizare a intreprinderii de stat Vestmoldtransgaz. Cu această ocazie aş dori să anunţ că ziua de ieri, 26 februarie, comisia pentru desfăşurarea concursurilor de privatizare a anunţat rezultatul concursurilor, unde EuroTransgaz, în care asociat unic este Transgaz SA România, a devenit câştigătorul acestei competiţii. Prin intermediul acestui exerciţii trebuie să recunoaştem că TransGaz România, şi, dacă vreţi, statul român, până la urmă, şi-a confirmat bunele şi serioasele intenţii de a contribui la creşterea securităţii energetice a statului nostru “, a afirmat Pavel Filip, premierul Republicii Moldova, la conferinţa comună cu premierul Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

“Investiţia ne va ajuta să diversificăm sursele de import a gazelor naturale. Va vea de câştigat nu doar investitorul, dar şi cetăţenii Republicii Moldova”, a mai spus premierul Rep. Moldova.

Filiala Transgaz din Moldova, Eurotransgaz SRL, a depus, la finalul lunii decembrie 2017, cererea de participare la privatizarea a intreprinderii de stat Vestmoldtransgaz. Acesta este operatorul sistemului de transport de gaze naturale din Republica Moldova.

Compania Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare de Guvernul Rep. Moldova, la un preţ de 180 milioane lei moldovenesti (circa 8,8 milioane euro)şcu condiţia investirii a 93 de milioane de euro în următorii doi ani, anunţa Radio Chişinău.

Autorităţile de la Chişinău şi cele de la Bucureşti au declarat anterior că extinderea gazoductului de la Ungheni până la Chişinău ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului 2018.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă