10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieTransportatorii vor ca Guvernul să publice condiţiile de restituire a supraaccizei la...

Transportatorii vor ca Guvernul să publice condiţiile de restituire a supraaccizei la carburanţi

UNTRR a avut în 5 septembrie 2017 o întâlnire cu fostul premier Mihai Tudose, pe tema impactului majorării accizei la carburanţi şi soluţii posibile de recuperare a acesteia pentru transportatorii rutieri.

În 05 octombrie 2017, a avut loc o nouă întâlnire la sediul Guvernului pentru a se analiza impactul creşterii accizei şi a preţului petrolului asupra preţului motorinei, prin analiza comparativă a preţurilor de la finalul lunii august (29 august) şi începutul lunii octombrie (3 octombrie).

”Având în vedere că majorarea accizei a avut un impact semnificativ în creşterea preţurilor la carburanţi, Guvernul a confirmat deschiderea ca o parte din supraacciza la carburanţi să fie rambursată transportatorilor rutieri”, se arată în comunicat.

În acest sens, s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai UNTRR, Ministerului Finanţelor, Ministerului Transporturilor, Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi Consiliului Concurenţei pentru elaborarea unei noi scheme de rambursare a supraaccizei pentru transportatorii rutieri.

În 28 decembrie 2017, a fost semnat un memorandum cu tema ”continuarea aplicării schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 537/2014 privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor”, potrivit UNTRR.

Totodată, UNTRR a subliniat că, începând cu luna ianuarie 2018, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cu sprijinul prim-ministrului, Viorica Dăncilă, au continuat demersul precedent, de modificare a Codului Fiscal şi elaborare a unui act normativ cu privire la recuperarea accizei la motorină pentru firmele de transport rutier.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă