Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trei din patru europeni văd moneda euro ca pe ceva pozitiv

Trei din patru europeni văd moneda euro ca pe ceva pozitiv

Majoritatea cetăţenilor din cele 19 ţări din zona euro susţin moneda unică şi consideră că este un lucru bun pentru blocul european, arată un studiu Eurobarometru, scrie Politico.

Rl online 0 comentarii

Irlanda, Luxemburg, Slovenia şi Spania sunt ţările cu cea mai mare susţinere, cel puţin 80% dintre respondenţi susţinând că este un lucru bun pentru ţara lor. Italia, Cipru, Belgia  şi Franţa sunt ţările cel mai puţin convinse.

Per total, toate cele 19 ţări au o majoritate în favoarea euro, conform sondajului, 64% dintre cei 17.000 de respondenţi susţinând că euro este ceva bun pentru ţara lor.

În ciuda unei dispute privind bugetul Italiei, susţinerea faţă de euro a crescut în Italia cu 12% faţă de 2017, în prezent 57% dintre italieni fiind în favoarea euro.

Sondajul arată şi că din ce în ce mai puţine persoane transformă mental în fosta monedă naţională atât preţul produselor cumpărate zilnic cât şi în cazul achiziţiilor mari, precum case sau maşini, 15% dintre cetăţeni păstrând acest obicei.

Moneda euro a fost introdusă în 1999 şi a devenit moneda oficială a UE în 2002.

În Italia, 70% dintre respondenţi nu mai transformă euro în lire, o creştere cu 4% faţă de 2017. În Franţa procentul este de 60% iar în Germania de 58%.

De asemenea, 64% dintre respondenţi susţin că ar trebui să se renunţe la monedele de un cent şi de doi cenţi.

Comentarii

loading...