5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieTrei sferturi din clienții casnici din urban știu despre liberalizarea pieţei gazului

Trei sferturi din clienții casnici din urban știu despre liberalizarea pieţei gazului

Doar 40% dintre românii din mediul urban care au un contract casnic de furnizare a gazelor naturale declară că au primit o notificare scrisă de la furnizorul lor, despre liberalizarea pieței de gaze.

Numărul celor ce știu despre schimbare e aproape dublu: 78% dintre clienții casnici au aflat deja ce urmează să se întâmple. Datele fac parte din studiul sindicalizat “Liberalizarea pieței de gaze – percepții”, desfășurat online, în luna iunie, de către iSense Solutions, pe 800 de clienți casnici de gaze naturale, din mediul urban.

Bucureștenii sunt cei mai informați în legătură cu schimbările ce vor avea loc de la 1 iulie 2020, pe piața gazelor naturale. 79% declară că au aflat despre ele. Procentul românilor cu domiciliul în orașe care au sub 50.000 de locuitori care au auzit despre liberalizarea pieței de gaz e de 77%.

84% dintre clienţii Engie au aflat despre liberalizarea pieței de gaze naturale, în timp ce procentul clienților E.ON este de 75%. Dintre consumatorii casnici care colaborează cu Enel pentru furnizarea gazelor naturale, 66% știu despre liberalizarea pieței.

“Clienții casnici primesc cu o doză de scepticism vestea liberalizării pieței de gaz. Motivul principal ține de factorul financiar, dar mingea e acum în curtea furnizorilor de energie, pentru a veni cu oferte relevante, care să convingă o piață destul de statică până acum”, afirmă Andrei Elvădeanu, iSense Solutions.

 

Sudul, cel mai bun

Gradul de conștientizare legat de liberalizarea pieței de gaze naturale e considerabil mai mare în sudul României, cu 81% dintre consumatorii casnici de gaze naturale care știu deja despre modificări, față de 73% dintre clienții casnici, în nordul țării.

Chiar dacă autoritățile au decis plafonarea prețului la utilități în starea de urgență, pentru atenuarea impactului financiar al epidemiei de coronavirus asupra consumatorilor casnici, 45% dintre clienții la reţelele de gaze naturale consideră că prețurile la gaze vor crește după 1 iulie 2020.

34% cred că prețurile vor rămâne neschimbate, pe când 20% dintre abonații casnici la gaze consideră că vor plăti mai puțin, după liberalizarea pieței.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă