15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieTrenuri de metrou mai dese pe Magistrala 4. Metrorex rezolvă situația semnalată...

Trenuri de metrou mai dese pe Magistrala 4. Metrorex rezolvă situația semnalată de RL anul trecut

Începând cu 1 Mai, între stațiile Gara de Nord 2 și Străulești de pe Magistrala 4, trenurile de metrou vor circula la un interval de maximum opt minute, față de intervalul actual de 12 minute, promite Metrorex.

Însă până să fie bine va fi mai rău. Pentru ca trenurile să fie mai dese, încerpând de ieri și până pe 30 aprilie vor avea loc ultimele lucrări pentru montarea echipamentelor de automatizare a traficului pe Magistrala 4, tronsonul Parc Bazilescu – Străulești.

În perioada lucrărilor, toată luna martie pe distanţa Străuleşti – Jiului – Străuleşti, firul 1, circulaţia se va desfăşura în sistem pendulă, la un interval de 15 minute iar pe distanţa Gara de Nord – Jiului – Gara de Nord, la un interval de 10 minute. Apoi, începând cu 1 aprilie, pe distanţa Străuleşti – Jiului – Străuleşti firul 2, circulaţia se va face în sistem pendulă, la un interval de 15 minute iar pe distanţa Gara de Nord 2 – Jiului – Gara de Nord 2, la un interval de 10 minute.

 Pentru continuarea călătoriei spre staţiile de metrou Străuleşti sau Gara de Nord 2, pasagerii vor schimba trenul în staţia Jiului, de la cealaltă linie. “Odată cu finalizarea lucrărilor, circulația trenurilor de metrou, se va relua în condiții normale în ambele direcții, cu interval de succedare a trenurilor mai mic cu cel puțin 4 minute, față de intervalul actual de circulație”, se arată în comunicatul Metrorex.

Aproape 30 de ani pentru opt stații

România liberă a dezvăluit anul trecut că, desi Magistrala 4 fusese inaugurată integral, până la Străulești, călătorii sunt nevoiți să aștepte în stații chiar și peste 15 minute.

CITEȘTE și GALERIE FOTO M4, magistrala de metrou în care aștepți în stație mai mult de 15 minute. După 28 de ani de lucrări, cetățenii din nordul Bucureștiului auu metrou doar cu numele

Din cauza lipsei unui macaz, intervalul de succedare a trenurilor este nepermis de mare, depășind uneori și 15 minute, așa că mulți bucureșteni din nordul orașului preferă să folosească în continuare, pe bună dreptate, mașina personală, în loc să ia metroul. Și dacă ai ghinionul să ratezi „la mustață” trenul și ești apoi nevoit să aștepți un sfert de oră, distanța de 7,64 km dintre Gara de Nord și Străulești poate fi parcursă mai rapid cu bicicleta.

„Odată cu deschiderea circulaţiei cu călători a staţiilor Laminorului şi Străuleşti, în condiţiile în care la staţia Străuleşti nu există în prezent schimbător de cale, circulaţia trenurilor se face pe tronsonul 1 Mai – Străuleşti pe câte un fir de circulaţie în ambele sensuri de mers. Astfel, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 4 se face la un interval de aproximativ 11 minute și este asigurată de un număr de patru trenuri, plus o rezervă”, au răspuns la vremea respectivă reprezentanții Metrorex la solicitarea adresată de România liberă.

Așa se face că abia acum, în 2018, se poate spune că Magistrala 4 (care numără opt stații) va fi finalizată în totalitate, la aproape 30 de ani de la începerea lucrărilor – decembrie 1989.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă