Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump a încheiat războiul comercial cu China şi-l începe pe cel cu Europa

Trump a încheiat războiul comercial cu China şi-l începe pe cel cu Europa

Preşedintele american Donald Trump a profitat de prezenţa sa la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos pentru a exercita presiuni asupra Uniunii Europene (UE), agitând din nou, miercuri, ameninţarea impunerii unor taxe automobilelor, relatează AFP.

Florin Budescu 0 comentarii

”Nu există nimic mai dur în afaceri decât Uniunea Europeană. Ei trag avantaje de pe urma ţării noastre de ani de zile (...). Dacă nu ajungem la ceva, voi lua măsuri şi vor fi taxe foarte mari (impuse) automobilelor lor şi altor produse”, a declarat preşedintele american, într-un interviu acordat CNBC, în staţiunea elveţiană de schi.

”Aş vrea să aud că s-a terminat cu China. Nu aş vrea să mă ocup de China şi de Europa în acelaşi timp”, a comentat preşedintele american, referindu-se la armistiţiul comercial tocmai încheiat între Washington şi Beijing.

Preşedintele american, care s-a întâlnit marţi cu preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, în vederea angajării unor discuţii, cu privire la un acord comercial bilateral, apreciază că va fi foarte simplu cu europenii.

”Dacă nu putem încheia un acord comercial (cu UE), va trebui să le impunem o taxă de 25% automobilelor”, a declarat el, în alt interviu acordat postului Fox News.

Speră el, oare, să încheie acest acord înainte de alegeri? ”Cred că vom avea un acord înainte”, a declarat preşedintele american, pe un ton bătăios, într-o conferinţă de presă de ultim moment.

”Prevedem să avem, în câîteva săptămâni, un acord pe care să-l semnăm împreună”, a dat asigurări la rândul său asigurări, von der Leyen, precizând că acesta ar acoperi comerţul, dar şi tehnologia şi energia.

Comentarii

loading...