3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieTulcea: Gradul de ocupare a pensiunilor din Deltă este de 99%

Tulcea: Gradul de ocupare a pensiunilor din Deltă este de 99%

“Toate persoanele cu care am vorbit au susţinut că au găsit cu greu locuri libere în Deltă în această perioadă. Cred că gradul de ocupare este de 99% în momentul de faţă. Primele pensiuni care s-au ocupat au fost cele din Murighiol şi Dunavăţu de Jos (localităţi situate pe braţul Sfântu Gheorghe), datorită faptului că acolo se ajunge fără barcă”, a precizat, pentru Agerpres, preşedintele APTDD.

Iluşcă a mai spus că preţul mediu al unui pachet de servicii pentru 4 nopţi este de 1.000 de lei, acest cost incluzând atât transferul din Tulcea în localităţile din Deltă, micul dejun, cât şi o excursie în Deltă şi un prânz pescăresc.

“Cred că este un start bun pentru acest an turistic. Estimez că în acest an numărul turiştilor care vor ajunge în Deltă va fi cu 20% mai mare decât cel de anul trecut, în principal datorită tichetelor de vacanţă”, a menţionat preşedintele Iluşcă.

Potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), la începutul acestui an, în Deltă erau amenajate 6.685 de locuri de cazare.

Anul trecut, conform statisticilor ARBDD, 90.050 de persoane au vizitat Rezervaţia, acest număr fiind cel mai mare înregistrat din 2011 până în prezent. Din cei peste 90.000 de vizitatori, 71.939 au fost români.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă