15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieUn lanț de magazine britanic vechi de 240 de ani s-a închis...

Un lanț de magazine britanic vechi de 240 de ani s-a închis definitiv. Pandemia i-a fost fatală

Marca Debenhams va continua să tranzacționeze online după ce a fost cumpărată de retailerul de modă Boohoo pentru 55 milioane de lire sterline în ianuarie.

La apogeu, existau peste 150 de magazine Debenhams în Marea Britanie, dar lanțul a intrat în administrare în 2019, după câțiva ani de vânzări în scădere. Pandemia a fost ultima lovitură.

În decembrie, proprietarii săi au anunțat că afacerea va fi lichidată și 12.000 de locuri de muncă pierdute.

După restricții, 97 de magazine s-au redeschis pentru a permite vânzarea ultimelor stocuri și au fost închise treptat în ultimele două săptămâni.

România a fost unul dintre principalii furnizori ai grupului Debenhams, circa 4% din produsele din magazine purtând inscripția „made in România“.

Retailerul britanic a fost prezent în România de două ori şi s-a retras de pe piața locală în 2017.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă