16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieUn minister desființat de trei luni primește bani de salarii înainte de...

Un minister desființat de trei luni primește bani de salarii înainte de Paști

Pe lista publicată în Monitorul Oficial cu ministerele şi autorităţile publice care au solicitat Ministerului de Finanţe plata în avans a salariilor, în aprilie 2018, figurează şi Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Social, informează Digi 24.

Acest minister a fost dizolvat însă încă din luna ianuarie 2018, iar atribuţiile sale au fost preluate de alte structuri guvernamentale, după cum a anunţat la acea vreme chiar premierul Viorica Dăncilă.

Digi24 precizează că a cerut lămuriri Ministerului de Finanţe, însă nu a primit răspuns.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, declara miercuri că instituțiile care primesc banii în avans, la data de 5 aprilie 2018, au obținut această facilitate întrucât au solicitat-o către Ministerul de Finanțe.

Teodorovici mai preciza că bugetarii din mai multe domenii nu vor primi salariile înainte de Paște întrucât ministerele care îi coordonează nu au solicitat acest lucru la MFP.

Declarațiile ministrului vin după ce Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a solicitat Guvernului să precizeze clar categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Paşte, deoarece angajaţii din învăţământ nu vor beneficia de această facilitate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă