Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Un minister desființat de trei luni primește bani de salarii înainte de Paști

Una dintre instituțiile bugetare menționată pe lista celor care vor primi în avans banii pentru salarii, înainte de Paști, este Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social.

Mihai Diac 0 comentarii

Pe lista publicată în Monitorul Oficial cu ministerele şi autorităţile publice care au solicitat Ministerului de Finanţe plata în avans a salariilor, în aprilie 2018, figurează şi Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Social, informează Digi 24.

Acest minister a fost dizolvat însă încă din luna ianuarie 2018, iar atribuţiile sale au fost preluate de alte structuri guvernamentale, după cum a anunţat la acea vreme chiar premierul Viorica Dăncilă.

Digi24 precizează că a cerut lămuriri Ministerului de Finanţe, însă nu a primit răspuns.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, declara miercuri că instituțiile care primesc banii în avans, la data de 5 aprilie 2018, au obținut această facilitate întrucât au solicitat-o către Ministerul de Finanțe.

Teodorovici mai preciza că bugetarii din mai multe domenii nu vor primi salariile înainte de Paște întrucât ministerele care îi coordonează nu au solicitat acest lucru la MFP.

Declarațiile ministrului vin după ce Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a solicitat Guvernului să precizeze clar categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Paşte, deoarece angajaţii din învăţământ nu vor beneficia de această facilitate.

Comentarii

loading...