10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieUn nou concept in sfera business- consultanta manageriala, considerata calea spre succes

Un nou concept in sfera business- consultanta manageriala, considerata calea spre succes

Nimeni nu s-a nascut invatat, este cert, dar pentru a reusi si a atinge un nivel superior privind performanta muncii este nevoie de ajutor, perseverenta si de ajutor profesionist. De acest lucru s-au convins si cei care in ultimul timp au ajuns sa se intereseze tot mai mult despre consultanta manageriala.

Segmentul consultantilor per general vorbind este acela de a aduce cunostinte noi, de a oferi sprijin si de a fi realmente un ghid pentru o echipa, in a descoperi noi capacitati. Un mare plus este bifat de catre astfel de consultanti privind perspectiva lor unica, independenta si detasata de stilul comun al celor care s-au obisnuit sa lucreze unii cu altii. Este omul din exterior care poate aduce o viziune benefica asupra unor situatii.

Totusi, ce este si ce aport aduce segmentul de consultanta manageriala

Cand vine vorba specific de consultanta manageriala acest sector de activitate se poate defini prin totalitatea valorilor pe care un consultant o poate oferi unei structuri, organizatii, firma, cu o echipa mai mica sau mai mare, dar cert care se afla in stagiul de dezvoltare continua. Consilierea este una obiectiva, impersonala, implica cunostinte, tehnici ce vor imbunatati performanta echipei.

Solutii pentru un business nu le are oricine. Unii dicteaza strict propria poveste, experienta, altii vorbesc prea general, ceea ce face ca niciuna din aceste situatii sa nu fie satisfacatoare. Leaderii unor companii cauta o abordare care sa dea roade, raportandu-se strict la domeniul de activitate, decizii care sa aiba rasunet si efect scontat. Nu doresc sa experimenteze sau sa plece la drum fara un sprijin avizat care sa ofere incredere ca decizia a fost una bazata pe beneficiile urmarite in business. Asa au luat nastere consultantii, deveniti deja vanati de mari companii.

Situatiile in care un consultant in management este necesar pot sa difere. In unele cazuri este chiar urgent, fiind vorba de nevoia unor decizii de strategie sau de schimbare a modului de functionare, intern sau referitor la relatia cu clientii. Poate fi vorba de a cere o parere despre alternative sau solutii ale unor probleme deja existente, de un initiator de schimbari sau de un trainer. 

Aceasta nisa a devenit interesanta si cautata, dar trebuie spus ca adevaratii consultanti in management sunt cei care au aceasta calificare, fiind certificati in acest sens de catre institute nationale de profil.  

Si totusi de ce un consultant in management

Oricat de complex ar parea, unii se vor gandi insa de doua ori pana cand sa apeleze la un astfel de specialist. Trebuie subliniat ca modul prin care acesti consultanti si-au facut un loc stabil si au devenit un interes pentru dezvoltatorii de business sau pentru orice business deja existent, in orice faza a sa pe parcursul existentei, se refera la gandirea unica si perspectiva pe masura. Un consultant in management poate fi cel care face diferenta, care ofera companiei competitivitate crescuta pe nisa de activitate.

Prin implementari de strategii, prin decizii recomandate, un business se poate identifica ulterior cu o amprenta unica, sa-si construiasca un brand solid, sa fie recunoscut si sa lase in urma competitorii.

Cum decurge cu o colaborare

Exista mai multe etape implicate intr-un astfel de proces, incepand cu analiza asupra situatiei. Vor fi proiectate solutii, in functie de sistemul managerial existent si cel propus de consultant, urmand si partea de implementare, dar si de „intretinere”, de mentinere a strategiilor. Se ajunge in cele din urma de la confruntari de idei la o solutie comuna, la front comun pentru a dinamiza misiunea de dezvoltare si interesul de evolutie a unui business.

Cat despre alegerea optima a unui consultant in management, se pare ca profilul acesta de activitate nu duce lipsa de optiuni. O recomandare poate fi Ilina Sirbu, expertul care poate oferi nu doar consultanta manageriala, ci si servicii de comunicare manageriala sau de dezvoltare personala. Cei care doresc sa descopere si pareri ale celor care au descoperit aceste servicii vor regasi in cadrul paginii oficiale indrumari si ghid pentru o colaborare ulterioara.

Un plan de afaceri, asa cum dicteaza contextul actual, ar trebui sa includa la un moment dat si consultanta manageriala. Aceasta fructifica eforturile unei echipe, asadar beneficiile unei astfel de alegeri sunt in masura sa contribuie la succesul unei afaceri.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă