15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieUn număr foarte mare de români a revenit în ţară, în pandemie

Un număr foarte mare de români a revenit în ţară, în pandemie

Odată cu relaxarea măsurilor în majoritatea ţărilor, românii au reînceput să caute locuri de muncă în străinătate, 20.000 de aplicări pentru joburile din afara ţării fiind înregistrate în luna mai.

Românii şi-au schimbat criteriile după care aleg un job, asigurarea medicală fiind considerată importantă, lucru care nu se întâmpla înainte de pandemie.
 
O statistică realizată de eJobs România arată că aproape 1,3 milioane de români s-au întors în ţară în ultimele două luni, mulţi din cauza pierderii locului de muncă în ţări ca Spania, Italia, Marea Britanie sau Germania.

”Speriaţi de impactul pe care pandemia l-a avut asupra economiilor din ţările în care plecaseră la muncă, dar şi de valul uriaş de infectări, aceştia s-au întors acasă şi au început, în primă fază, să îşi caute joburi noi în România.

Odată cu ridicarea măsurilor de lockdown din multe ţări europene, s-a observat şi o creştere în numărul de aplicări pentru locurile de muncă din străinătate”, a transmis eJobs.

”Sunt mulţi români care au aşteptat momentul în care să se simtă cât de cât siguri să se întoarcă la muncă în afara ţării, însă, faţă de anii trecuţi, încă vedem o rezervă în dorinţa de a pleca.

Unul dintre motive este acela că oamenii au început să ia în calcul mai multe aspecte atunci când se decid să emigreze, cum ar fi certitudinea că viitorul angajator le va oferi asigurare de sănătate sau că vor avea un salariu suficient de mare încât să îşi poată permite îngrijiri medicale sau spitalizare în cazul unei posibile infectări cu coronavirus. Înainte de perioada aceasta, rar era condiţionată plecarea din ţară de astfel de criterii”, afirmă Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai citite

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă