Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un senator PNL susține că Guvernul Tudose îngroapă programul Prima Casă

Un senator PNL susține că Guvernul Tudose îngroapă programul Prima Casă

Un senator PNL susține că Guvernul Tudose îngroapă programul Prima Casă

Senatorul PNL Iancu Caracota a declarat marţi că Guvernul îngroapă treptat programul Prima Casă, prin reducerea fondurilor alocate, și a cerut ca la rectificarea bugetară să fie majorat plafonul alocat acestui program.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

”Prin reducerea finanţării cu 25% a Primei Casă, Guvernul îngroapă treptat cel mai de succes program, din ultimii ani, pentru tineri. După ce anul trecut Guvernul PSD-ALDE a băgat mâna în buzunarul tinerilor prin scăderea contribuţiilor la Pilonul II de pensii, reducându-le practic suma pe care aceştia o vor primi în momentul în care vor ieşi din câmpul muncii, acum a redus- prin Bugetul pentru 2018- şi sumele alocate programului Prima Casă , cel mai de succes mijloc de creditare pentru tineri din ultimii ani”, a declarat senatorul PNL Iancu Caracota, potrivit unui comunicat dat publicității de PNL.

Iancu Caracota precizeză că programul Prima Casă - cu fonduri alocate de două miliarde de lei pentru 2018 - are un buget mai mic cu aproximativ 25% în comparaţie cu 2017, când programul a beneficiat de 2,67 miliarde de lei. ”Solicit Guvernului PSD-ALDE ca la prima rectificare bugetară să majoreze plafonul alocat programului Prima Casă, astfel încât tinerii care doresc să-şi cumpere o locuinţă în anul 2018, prin acest mijloc de creditare, să atingă acest obiectiv. Programul reprezintă, de fapt, o investiţie într-un viitor mai sigur pentru tinerii noştri, de care Guvernul trebuie să ţină cont”, a spus liberalul.

Senatorul PNL a afirmat că lipsa perspectivei şi lipsa unor proiecte eficiente pentru tinerii apţi de muncă din România ultimelor două decenii au făcut să fim a doua ţară, la nivel mondial, în clasamentul emigraţiei, după Siria, potrivit unui raport ONU. ”Guvernul Tudose trebuie să ţină cont de această realitate îngrijorătoare pe care nu trebuie să o stimuleze prin măsuri defavorabile tinerilor”, a conchis liberalul.

Comentarii

loading...