12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieUn vin din Vrancea a luat titlul mondial

Un vin din Vrancea a luat titlul mondial

Cea mai importantă distincţie care se oferă în cadrul competiției mondiale a ajuns în Vrancea și încununează astfel munca de ani de zile și pasiunea pentru vinuri a familiei Gârboiu. Crama vrânceană a mai obținut o medalie de aur pentru Bacanta Sauvignon Blanc 2018 și încă o medalie de argint pentru vinul roșu Constantin Premium Red Blend 2016, din podgoria Cotești. 

Natura SRL (Domeniile Panciu) a primit 3 medalii de argint pentru două vinuri roșii (Fetească Neagră 2017, Cabernet Sauvignon Grand Riserva 2016) și un vin spumant (Blanc de Blancs 2015). La fel şi SC Vincon Vrancea SA, care a obținut 2 medalii de argint pentru două vinuri din colecția Beciul Domnesc Grand Reserve. 

Vinurile din Vrancea au concurat împreună cu 8.500 de vinuri din 46 de țări, care au fost înscrise anul acesta la competiția care a avut loc la Brno, Cehia, între 4 și 6 septembrie.

”Sunt bucuros că mi-am adus și eu aportul la acest succes remarcabil, alături de echipa mea de la Consiliul Județean Vrancea, pentru că an de an am susținut și promovat viticultura din Vrancea și iată că roadele se văd!”, a declarat Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea. 

Anul acesta, cele trei crame câștigătoare și-au înscris probele de vin la Concursul Mondial de Vinuri Bruxelles cu sprijinul CJ Vrancea, care a suportat cheltuielile pentru înscrierea la concurs și transmiterea probelor de vin, ca urmare a câștigării Concursului Național de Vinuri Bachus 2019.  

Fondatorul Constantin Girboiu a achiziţionat de la moştenitorul Familiei Zamfirescu fosta Ferma 16 care aparţinea de IAS Cotesti. A înnobilat via şi a creat un spaţiu de producţie.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă