Valoarea tranzacţiilor online de Black Friday va creşte în acest an

Valoarea tranzacţiilor online de Black Friday va creşte în acest an

Furnizorul de servicii de plată PayU România, liderul pieţei de plăţi online, a anunţat luni că estimează, pentru ediţia de Black Friday de anul acesta, o creştere cu 30% a valorii tranzacţiilor online comparativ cu anul trecut, depăşind 243 milioane de lei.

Rl online 0 comentarii

PayU România estimează că 35% din valoarea totală a tranzacţiilor procesate va proveni din plăţile făcute cu un card în rate fără dobândă.

”Nu mai este o surpriză că Black Friday este evenimentul cel mai aşteptat în e-commerce. Dacă luăm în calcul valoarea totală a cumpărăturilor online de Black Friday, incluzând aici atât tranzacţiile achitate online, cât şi cele cu numerar la livrare, ne aşteptăm ca întreaga sumă să se ridice la peste 813 milioane de lei”, a declarat Country Manager PayU România, Marius Costin.

Totodată, plata cu un singur click va avea şi anul acesta o pondere importantă în prima parte a zilei de 16 noiembrie, datorită faptului că prin această metodă de plată consumatorii pot plăti rapid şi în siguranţă, asigurându-se astfel că obţin produsul preferat, potrivit companiei.

”Ultimele statistici arată că 40% din populaţia României cumpără online, iar din aceştia 70% fac achiziţii lunare. Acest lucru indică o maturizare a pieţei de e-commerce şi o constanţă în comportamentul de consum online, iar Black Friday este momentul care indică cel mai bine trendurile în comerţul online”, a spus Costin.

Totodată, în ultimii doi ani, metodele de plată cu cea mai mare creştere – plata în rate şi plata cu un singur click – au scos în evidenţă cel mai important trend şi indicator de business - încrederea consumatorilor, potrivit companiei. Compania a subliniat că produsele din categoria fashion ocupă un loc din ce în ce mai mare în coşul online de cumpărături, în timp ce categoria home&deco înregistrează creşteri semnificative de la an la an.

”Produsele IT&C se vor menţine şi anul acesta pe primul loc în topul preferinţelor cumpărătorilor. Conform estimărilor PayU, valoarea medie a coşului de cumpărături se va menţine în jurul valorii de 600 lei, similar cu anul anterior”, se arată în comunicat.

Anul trecut, în platforma PayU au fost înregistrate tranzacţii din 70 de ţări. Persoane din Pakistan, Cipru sau Rusia au cumpărat produse de pe site-urile româneşti care au avut promoţii de Black Friday, potrivit companiei.

”Comerţul online transfrontalier este principalul trend pe piaţa digitală fără frontiere, iar Black Friday îl confirmă. Magazinele online din România trebuie să fie pregătite pentru cumpărătorii din alte ţări, iar primul pas este să se asigure că au metodele de plată potrivite. De exemplu, pentru cardurile emise în alte valute este important să pună la dispoziţie clienţilor o metodă de plată precum Multi Currency Pricing (MCP), prin care cumpărătorii au posibilitatea de a plăti în valută la un preţ fix şi constant”, a afirmat Marius Costin.

Platforma PayU estimează că va procesa peste 50 de tranzacţii pe secundă în momentele de vârf. Printre retailerii din portofoliul PayU care vor participa la ediţia Black Friday de anul acesta se numără eMAG, FashionDays, PC Garage, Altex, Elefant, Flanco, Jysk, Kika, Vivre, F64, iStyle.

Comentarii

loading...