5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieVânzările de autoturisme Dacia în Europa au scăzut în luna septembrie

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au scăzut în luna septembrie

Datele sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele membre ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 30.430 unităţi, în scădere faţă de perioada similară din 2017 (35.637 vehicule).

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în septembrie scăderi ale vânzărilor de 27% şi, respectiv, 8%. Vânzările grupului german Volkswagen şi ale companiei americane Ford au înregistrat luna trecută un declin al livrărilor de 47,8%, şi, respectiv, 13,5%, în timp ce Daimler a raportat un recul de 12%.

În primele nouă luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 13,7% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,3%, de la 3% în perioada similară din 2017. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 405.619 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie – septembrie 2017 (356.693 vehicule).

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat o creştere a vânzărilor de 6,3% şi, respectiv, 48,4%, în timp ce livrările companiei americane Ford şi ale grupului german Daimler au scăzut cu 1,7% şi, respectiv, 4,8%. Vânzările Volkswagen, cel mai mare producător auto european, au urcat cu 5,1% în primele nouă luni din acest an.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă