11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Veste proastă pentru pasagerii Ryanair. A fost introdusă o nouă taxă

Gigantul low-cost Ryanair a anunțat introducerea calculatorului de emisii CO2. Taxa este diferită, în funcție de zbor și este opțională. Pasagerii o pot plăti sau nu. Ryanair este singura companie aeriană care s-a aflat în 2019 în top 10 cei mari mari poluatori din UE.

Ryanair a lansat un nou instrument digital care permite pasagerilor să-și compenseze pe deplin emisiile pe zborul lor Ryanair, voluntar. Acest nou instrument calculează emisiile de carbon pentru fiecare pasager, pe fiecare rută Ryanair și va permite clienților să plătească costul integral sau parțial al emisiilor de CO2.

Înainte de introducerea calculatorului de emisii CO2, pasagerii Ryanair puteau plăti 2 euro taxa de carbon, taxă care s-a pastrat și în prezent.

Acum, pasagerii pot plăti, voluntar, fie taxa de 2 euro, fie taxa reală pentru zborul rezervat, care poate fi mult mai mare. Până în prezent s-au strâns 3,5 milioane de euro din donațiile pasagerilor pentru taxa de carbon. Ryanair a plătit 630 de milioane de euro taxă de carbon, potrivit datelor din ultimul raport financiar.

Ultima oră
Pe aceeași temă