Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Cum se circulă cu 160 km/oră pe un tronson de cale ferată din România proaspăt modernizat

VIDEO Cum se circulă cu 160 km/oră pe un tronson de cale ferată din România proaspăt modernizat

Pe un tronson de cale ferată din vestul țării, proaspăt modernizat, s-au făcut miercuri teste pentru circulația trenurilor cu viteză sporită, de până la 160 km/oră.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Este corba de tronsonul Arad-Curtici, unde s-a făcut un test de probă cu o locomotivă dotată cu echipament computerizat, în vederea verificării modului de funcţionare a noilor instalaţii de centralizare electronică şi de dirijare a traficului feroviar, prin sistemul ERTMS/ETCS nivel 2/GSM-R.

 

Testul de probă a fost efectuat în prezenţa unei delegaţii comune CFR SA-ALSTOM, condusă de Ion Gavrilă, director general al CFR SA, şi a avut drept scop verificarea modului de funcţionare a celui mai modern sistem european de semnalizare feroviară, în vederea începerii procedurilor de recepţie la terminarea lucrărilor de implementare a sistemului pe tronsonul Frontieră-Curtici-Arad-Km 614.

Noile instalaţii de centralizare electronică şi de dirijare a traficului feroviar prin sistemul ERTC/ERTMS (nivel 2)/GSM-R din staţiile Glogovăţ, Şofronea, Arad şi Curtici contribuie în mod direct la sporirea siguranţei circulaţiei şi la creşterea capacităţii de transport. Dirijarea traficului feroviar se realizează de asemenea, din cel mai modern Centru de Management al Traficului, amplasat în Arad, de unde se coordonează în sistem computerizat toată circulaţia trenurilor de pe tronsonul Frontieră - Curtici - Arad - Glogovăţ, prin utilizarea unor echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie care transmit în timp real dispecerilor informaţii despre parcursul trenurilor, viteza de circulaţie, starea tehnică a componentelor infrastructurii, gradul de încălzire a osiilor trenurilor, precum şi date necesare organizării traficului în staţiile de cale ferată.

Această nouă tehnologie de monitorizare şi coordonare în sistem computerizat a traficului feroviar permite creşterea cu 25 % a capacităţii de circulaţie în staţiile de cale ferată, reducerea timpului de efectuare a parcursurilor la intrare în staţii, coordonarea automată a traficului cu sistemul de informare a publicului, prin actualizarea în timp real a informaţiilor pe panourile de afişaj din gări şi de la peroane.

“Sistemul european de semnalizare şi dirijare a traficului feroviar, ERTMS/ETCS nivel 2/GSM-R,  implementat pe tronsonul Frontieră - Curtici - Arad - Km 614 oferă operatorilor de transport o infrastructură modernizată interoperabilă la nivel european, iar călătorilor servicii de transport la standarde europene, prin creşterea gradului de siguranţă şi durate mai mici de călătorie”, a declarat Ion Gavrilă.

În ce au constat lucrările

Proiectul de modernizare a tronsonului Frontieră – Curtici – Arad – km 614 (Radna) pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h a fost realizat de Asocierea ALSTOM -Swietelsky – Astaldi – Euroconstruct – Dafora şi a cuprins lucrări complexe de reabilitare a infrastructurii și suprastructurii feroviare, lucrări de instalații electrificare, semnalizări și telecomunicații, inclusiv GSM-R, construirea celui mai modern centru de management al traficului, precum și construcții civile. Proiectarea și implementarea tuturor lucrărilor legate de centrul de control al traficului, sistemul european de semnalizare feroviară ETCS Nivelul 2, centralizarea electronică, sistemele de informare a pasagerilor și modernizarea sistemului de electrificare a căii ferate, prin substații de tracțiune electrică, au fost realizate de compania Alstom.

Comentarii

loading...