10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieVIDEO. Noile echipamente de securitate de la Aeroportul Internațional Cluj

VIDEO. Noile echipamente de securitate de la Aeroportul Internațional Cluj

Echipamentele au fost achiziţionate cu peste 42 de milioane de lei, cu finanţare europeană.

“Aceste echipamente sunt la ultimele standarde internaţionale Sunt ca un computer tomograf, orice obiect poate fi analizat pe trei dimensiuni. Suntem primii în România cu aceste echipamente, printre primii în Europa; aceste echipamente sunt, în momentul de faţă, cele mai performante la nivel mondial”, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo.

Ludovic Orban a amintit faptul că, în timpul mandatului său de premier, a acordat o atenţie deosebită sectorului transporturilor, celui al aviaţiei în particular.

“Sectorul aviaţiei a fost lovit puternic de pandemie, este printre cele mai afectate sectoare economice şi am încercat să venim cu măsuri de susţinere. O dată cu revenirea la normalitate este important ca noi să susţinem dezvoltarea în continuare a infrastructurii de transport”, a spus Ludovic Orban.

Lucian Bode a declarat, la rândul său, că respectivele proiecte de finanţare au fost primele pe care le-a semnat în calitatea sa de atunci, de ministru al Transporturilor.

“Anul 2020 a fost pentru ministerul Transporturilor, pe care l-am condus, pentru Guvernul României, condus de domnul Orban, anul în care infrastructura de transport a fost pe primul loc. (…) Aeroportul din Cluj-Napoca a beneficiat de peste 30% din totalul ajutorului de stat acordat pentru aeroporturile din România de aproape 2.000.000 de euro. Anul 2020 a fost şi anul în care am accelerat proiectele cu finanţare europeană”, a spus Lucian Bode.

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj a achiziţionat o serie de echipamente de securitate, prin două proiecte cu finanţare europeană.

“Valoarea proiectului ‘Echipamente scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management / returnare a tăvilor’, – cod SMIS 2014+ 120737 este de 19.106.751,79 lei, iar finanţarea nerambursabilă din partea UE şi de la bugetul de stat este de 14.620.603,30 lei, echivalentă cu 98 % din valoarea totală eligibilă. Valoarea proiectului ‘Echipamente de detecţie explozibil Standard 3 de tip CTX’, Cod SMIS 2014+ 120703 este 23.288.619,60 lei, iar finanţarea nerambursabilă din partea UE şi de la bugetul de stat este de 17.851.085,50 lei, echivalentă cu 98 % din valoarea totală eligibilă”, se arată într-o informare a aeroportului clujean. 

Cele mai citite

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă