22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieVioleta Alexandru: Am pe birou situaţia restanţelor în calcularea pensiei

Violeta Alexandru: Am pe birou situaţia restanţelor în calcularea pensiei

Ea anunţă că va face publice aceste informaţii în perioada următoare.

“Situaţia naţională la nivelul lunii iunie a restanţelor în calcularea pensiilor este la mine pe birou. Am terminat evaluarea preliminară. O voi prezenta public.

Muncim (şi) pentru pensionari aşa că trebuie să ştie de la mine unde sunt probleme. Voi vorbi despre cele de management. Avem nevoie de manageri în conducerea caselor de pensii, de oameni capabili să găsească soluţii.

Mai sunt câteva zile şi voi avea evaluarea finală. Am văzut unde se poate şi, din păcate, cu toată îngăduinţa, cu toate termenele prea generoase acordate, se vede şi unde nu se poate.

Nu se poate, nu se vrea, nu mai contează. Sper că nu intră, în curând, în concedii medicale. Dacă da, voi vorbi despre aceste practici”, a arătat Alexandru.

Ea şi-a avertizat subalternii că aşteaptă de la ei să facă performanţă.

“Mulţi oameni “de bine” au păreri despre un director de casă judeţeană de pensii sau altul. Multe ajung la mine. “Defectul” meu, însă, este că întotdeauna urmez propria evaluare, bazată pe date/rezultate obiective.

Când iau o decizie, o iau după ce sunt convinsă că este cea corectă şi, întotdeauna, bazată pe date obiective. Fiecare om trebuie să îşi facă treaba. Când eşti plătit din bani publici, cu atât mai mult.

Vrei să fii şef în coordonarea mea? Aşteaptă-te să îţi cer performanţă”, a scris ministrul Muncii.

Alexandru a menţionat că există probleme şi cu pensiile internaţionale, situaţie de care se va ocupa după rezolvarea problemelor cu recalcularea.

“Imediat ce aduc la zi situaţia termenelor depăşite în calcularea pensiilor (noi înscrieri) şi a cererilor de recalculare, mă voi concentra mai mult pe pensii internaţionale. Văd şi aici probleme, multe ţin de (lipsa de) colaborare cu alte ţări în care au muncit românii noştri.

Am două şedinţe de lucru în două ţări cu importante comunităţi de români. Am şi decizii de luat la casele de pensii. Jumătate de an în care m-am străduit să ajung la rezultate concrete. Cu toate presiunile. Cei care au muncit, ne vedem foarte curând!”, a adăugat oficialul guvernamental, conform Agerpres.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă