Foto: INQUAM PHOTOS

Foto: INQUAM PHOTOS

Virgil Popescu: A început evaluarea pentru Schema 2 de capital de lucru

Virgil Popescu, ministrul Economiei, vrea ca instituția să finalizeze în această lună evaluarea celor peste 29.000 cereri depuse de IMM și PFA pentru obținerea grantului de 2.000 euro.

Petronel Tudor 0 comentarii

Primii 3.000 beneficiari ai grantului în valoare de 2.000 euro au transmis Ministerului Economiei contractele semnate iar în următoarele zile sunt așteptate alte 2.400 documente trimise spre semnare antreprenorilor intrați pe lista beneficiarilor.

„La ora actuală le-am trimis contractele pentru a semna, s-au întors de la semnare 3.000 de contracte semnate de antreprenori, probabil că în perioada următoare vor veni şi celelalte 2.400. În seara aceasta mai pleacă un lot de probabil 3.000 de contracte şi tot aşa, din zi în zi, până la sfârşitul săptămânii eu sper ca să finalizăm evaluarea pentru cele 29.000 de cereri care au fost depuse de IMM, PFA-uri, pentru acel grant de 2.000 de euro.”, a anunțat luni seară ministrul Virgil Popescu.

Oficialul a precizat că în ceea ve privește Schema 2 de finanțare a capitalului de lucru de până la 150.000 euro Ministerul Economiei a demarat procedura de verificare și evaluare a documentelor solicitanților.

„Procedura e aşa: le evaluăm, sunt eligibile, trimitem contractul la semnare. Contractul nu se trimite cu Poşta, se pune în aplicaţie, e pur şi simplu electronic. Se downloadează de către beneficiar, se semnează electronic şi se încarcă înapoi în aplicaţie. Noi îl primim, îl semnăm electronic, prin agenţii. Nu mai avem dosar cu şine. Totul se face prin interacţiune semiautomată. Pentru că există şi nişte declaraţii. Nimeni nu mai este plimbat pe drumuri. După ce e semnat de agenţii, automat se vede la bancă şi banca are deja banii în cont şi transferă automat banii către beneficiar.”, a explicat Virgil Popescu procedura prin care banii ajung în conturile firmelor aplicante.

Comentarii

loading...