11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Volkswagen, profit record

Grupul Volkswagen a înregistrat în primul semestru profituri record și astfel a revizuit joi ţinta de profit.

Cel mai mare producător auto european se aşteaptă ca rentabilitatea operaţională a vânzărilor să crească la 6-7,5% anul acesta, faţă de obiectivul anterior de 5,5-7%, în timp ce la divizia auto fluxul de numerar net va fi mai solid decât în 2020.

Profitul operaţional în primul semestru din 2021, înainte de elementele excepţionale, a ajuns la 11,4 miliarde de euro, depăşind precedentul record de zece miliarde de euro din 2019, înainte ca pandemia să afecteze piaţa auto globală. Profitul după taxe s-a situat la 8,4 miliarde de euro, faţă de pierderi de peste un miliard de euro în primul semestru din 2020. Cifra de afaceri a crescut cu peste o treime, depăşind 130 miliarde de euro, în timp ce livrările au urcat cu 28%.

Performanţa grupului german vine în urma cererii solide pentru maşinile de lux Porsche şi Audi.

Şi Porsche SE, cel mai mare acţionar al Volkswagen, cu o participaţie de 31,4%, şi-a îmbunătăţit previziunile financiare, urmând să obţină în acest an un profit după taxe între 3,4 şi 4,9 miliarde de euro.

Anul acesta, acţiunile Volkswagen au crescut cu o treime la Bursa de la Frankfurt.

VW se aşteaptă acum ca în 2021 livrările să crească „sensibil mai mult” faţă de 9,3 milioane de vehicule în 2020, după ce anterior estimase o creştere „semnificativă”. Directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, a explicat că noua prognoză corespunde unei creşteri a vânzărilor de 10% în 2021.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Ultima oră
Pe aceeași temă