19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieVolkswagen, profit record

Volkswagen, profit record

Grupul Volkswagen a înregistrat în primul semestru profituri record și astfel a revizuit joi ţinta de profit.

Cel mai mare producător auto european se aşteaptă ca rentabilitatea operaţională a vânzărilor să crească la 6-7,5% anul acesta, faţă de obiectivul anterior de 5,5-7%, în timp ce la divizia auto fluxul de numerar net va fi mai solid decât în 2020.

Profitul operaţional în primul semestru din 2021, înainte de elementele excepţionale, a ajuns la 11,4 miliarde de euro, depăşind precedentul record de zece miliarde de euro din 2019, înainte ca pandemia să afecteze piaţa auto globală. Profitul după taxe s-a situat la 8,4 miliarde de euro, faţă de pierderi de peste un miliard de euro în primul semestru din 2020. Cifra de afaceri a crescut cu peste o treime, depăşind 130 miliarde de euro, în timp ce livrările au urcat cu 28%.

Performanţa grupului german vine în urma cererii solide pentru maşinile de lux Porsche şi Audi.

Şi Porsche SE, cel mai mare acţionar al Volkswagen, cu o participaţie de 31,4%, şi-a îmbunătăţit previziunile financiare, urmând să obţină în acest an un profit după taxe între 3,4 şi 4,9 miliarde de euro.

Anul acesta, acţiunile Volkswagen au crescut cu o treime la Bursa de la Frankfurt.

VW se aşteaptă acum ca în 2021 livrările să crească “sensibil mai mult” faţă de 9,3 milioane de vehicule în 2020, după ce anterior estimase o creştere “semnificativă”. Directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, a explicat că noua prognoză corespunde unei creşteri a vânzărilor de 10% în 2021.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă