8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomie15,7 milioane euro pentru cercetare clinică EU-RESPONSE

15,7 milioane euro pentru cercetare clinică EU-RESPONSE

Comisia Europeană alocă banii în cadrul cercetărilor clinice desfășurate în programul EU-RESPONSE, prin care se dorește instituirea unei rețele de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus și a altor boli infecțioase emergente.

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcția unor studii clinice intervenționale paneuropene, care nu numai că se desfășoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potențiale, ci se și pot adapta rapid pe măsură ce apar realități și idei noi. Această rețea europeană de studii clinice intervenționale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus și ne va ajuta să ne pregătim pentru amenințări viitoare, oferind viteză, amploare și solidaritate.”, a anunțat Comisarul European Mariya Gabriel.

Consorțiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM – Institutul Național francez de Sănătate și Cercetare Medicală), reunește 21 de parteneri cu capacități de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE și din Norvegia, Elveția și Turcia. Proiectul se adaugă la portofoliul de acțiuni de cercetare și inovare finanțate de UE și completează politica și activitățile în materie de sănătate publică pe care Comisia le coordonează cu statele membre.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă