9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieAcord provizoriu pentru rețeaua transeuropeană de transport

Acord provizoriu pentru rețeaua transeuropeană de transport

Comisia Europeană salută acordul provizoriu la care au ajuns Parlamentul și Consiliul cu privire la măsurile de accelerare a finalizării rețelei transeuropene de transport (TEN-T).

„Finalizarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T) este esențială pentru funcționarea pieței unice, digitalizarea transporturilor și tranziția către o mobilitate mai curată. Noile norme vor face ca procedurile administrative pentru infrastructură să fie mai eficiente și mai transparente, benefice pentru redresarea sectorului transporturilor.”, a declarat Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi.

Noile măsuri vor simplifica normele și procedurile pentru autorități și promotorii de proiecte. Acestea vor facilita acordarea de autorizații, achizițiile publice și alte proceduri administrative pentru proiectele de infrastructură și vor îmbunătăți cooperarea între statele membre cu privire la proiectele transfrontaliere, inclusiv pentru a îndeplini alte obiective ale UE, precum protecția mediului. Se au în vedere mai ales proiectele de infrastructură menite a crește siguranța rutieră în perioada 2020 – 2030 ce se vor a transforma Europa într-un lider mondial pentru sisteme de mobilitate autonome și sigure.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă