12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieDeputații europeni suplimentează cu 15 miliarde euro creditele de angajament UE

Deputații europeni suplimentează cu 15 miliarde euro creditele de angajament UE

Deputații europeni solicită alocarea sumelor suplimentare finanțării programelor emblematice ale Uniunii Europene iar obiectul principal al bugetului comunitar pe anul 2021 să fie atenuarea efectelor pandemiei și sprijinirea redresării, bazându-se pe acordul verde și transformarea digitală.

Obiectivul principal al bugetului pentru 2021 ar trebui să fie atenuarea efectelor pandemiei și sprijinirea redresării, bazându-se pe acordul verde și transformarea digitală.

Bugetul de anul viitor – primul din perioada de finanțare 2021-2027 – ar trebui „să promoveze o creștere echitabilă, incluzivă și durabilă, crearea de locuri de muncă de înaltă calitate și obiectivul său pe termen lung de convergență socioeconomică”, afirmă deputații în proiectul lor de rezoluție, care reflectă și însoțește rezultatul votului privind cifrele bugetare din 15 octombrie.

„Alte adăugiri majore la bugetul anului viitor au fost votate în domenii precum schimbările climatice, energia, interconectivitatea digitală și de transport, IMM-urile, turismul, securitatea, migrația, drepturile fundamentale și acțiunea externă. Deputații își propun, de asemenea, să atingă un nivel de cheltuieli pentru biodiversitate de 10% și un nivel de cheltuieli de integrare climatică de 30% pentru 2021.”, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Pregătirile și negocierile bugetului 2021 al Uniunii Europene au loc în circumstanțe neobișnuite, deoarece nu există încă un acord politic privind CFM, care servește ca bază pentru bugetele anuale.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă